Kuzminová niesla londýnsku pochodeň pri zámku Leeds

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 07:15 • 2 min
Kuzminová niesla londýnsku pochodeň pri zámku Leeds

Kuzminová niesla londýnsku pochodeň pri zámku Leeds

slovakia

left justify in out

img

Dvojnásobná olympijská medailistka Anastasia Kuzminová sa vo štvrtok osobne zapojila do bežeckej štafety s pochodňou blížiacich sa Hier XXX. olympiády v Londýne. Len osem dní pred vzplanutím ohňa v britskej metropole slovenská biatlonová hrdinka z uplynulej zimnej olympiády vo Vancouveri bežala s fakľou predposledný úsek v malebnom prostredí zámku Leeds v Kente.
      Olympijská víťazka v šprinte z Whistleru oheň putujúci z antickej Olympie prevzala pod vstupnou bránou do obľúbeného hradu kráľa Henricha VIII. a len tesne pred vstupom na pódium pred tisíckami nadšencov odovzdala pochodeň domácej rodáčke Julii Chilcottovej, ktorá s ním zapálila veľkú čašu. "Veľmi som si to vychutnávala a bol to pre mňa obrovský zážitok. Len pred dvoma rokmi som získala medaily na zimnej olympiáde a teraz som mala možnosť stať sa súčasťou tej letnej. Keď som dostala túto ponuku ani chvíľu som neváhala. Dokonca sme účasti v pochodni prispôsobili aj našu letnú prípravu."
      Kuzminová mala výborný pocit z atmosféry, ktorú pripravili britskí priaznivci: "V Anglicku som bola vôbec po prvý raz a hoci je tu vraj stále daždivé a chladné počasie, z ľudí som nemala pocit chladných a rezervovaných. Bola to krásna kulisa." Už o pár dní sa pod piatimi kruhmi v Londýne začne boj o medaily a ruská rodáčka bude silno držať palce svojim krajanom. "Budem síce na sústredení na Novom Zélande, ale všetkým našim budem vysielať pozitívne signály, verím, že to bude fungovať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies