Kurz eura zostáva nad 1,18 USD/EUR

NETKY.SK • 22 August 2017, 09:43 • 2 min
Kurz eura zostáva nad 1,18 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes skoro ráno prišiel o časť svojich výrazných ziskov z pondelka (21. 8.) a dočasne padol pod hranicu 1,18 USD/EUR. Neskôr však euro opäť posilnilo a predávalo sa po 1,1815 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1761 (v piatok: 1,1740) USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Euro aktuálne profituje z oslabovania dolára spôsobeného politickými turbulenciami v USA. Finančné trhy čoraz viac pochybujú, či prezident Donald Trump dokáže presadiť plánovanú daňovú reformu a konjunkturálny program.

 

Investori sa aktuálne sústredia na stretnutie centrálnych bankárov v Jackson Hole, ktoré sa začne vo štvrtok (24. 8.). Zúčastnia sa ho napríklad šéfka americkej centrálnej banky Fed Janet Yellenová, rovnako ako šéf ECB Mario Draghi.

 

Britská libra pokračuje v oslabovaní voči euru. Experti to zdôvodňujú celkovým posilňovaním spoločnej európskej meny, ale aj rezervovanou reakciou Európskej únie (EÚ) na posledné britské návrhy týkajúce sa brexitu. Euro sa dnes ráno predávalo po 0,9165 GBP, čo bolo najviac od roku 2009 s výnimkou krátkodobého prepadu libry vlani v októbri.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies