Kurz eura sa pohybuje nad úrovňou 1,12 USD/EUR

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 09:41 • 2 min
Kurz eura sa pohybuje nad úrovňou 1,12 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny si udržal výrazné zisky zo stredy (16. 3.) večera. Ich príčinou bolo, že americká centrálna banka (Fed) signalizovala, že tento rok sprísni menovú politiku menej, než sa doteraz predpokladalo. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno naďalej obchodovalo nad hranicou 1,12 USD. V stredu jeho kurz vyskočil takmer o 2 centy. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,1064 USD/EUR.

 

Fed v stredu v súlade s očakávaniami ponechal úrokové sadzby nezmenené. Vzhľadom na ďalšie sprísňovanie menovej politiky bol však opatrnejší než na konci vlaňajška. Signalizoval, že do konca tohto roka zrejme zvýši úroky dvakrát, pričom ešte v decembri sa hovorilo o štyroch zvýšeniach. To malo negatívny vplyv na dolár a podporilo euro.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies