Kúpalisko Galandia dočasne zatvárajú, údajne má problémy so statikou

NETKY.SK • 11 December 2015, 16:00 • 2 min
Kúpalisko Galandia dočasne zatvárajú, údajne má problémy so statikou

GALANTA – Mesto Galanta po ôsmich rokoch prevádzky dočasne zatvára termálne kúpalisko Galandia. Dôvodom sú zistené nedostatky technického stavu budovy, ktoré by mohli ohroziť návštevníkov areálu. O prevádzku kúpaliska sa stará obchodná spoločnosť Galandia, jej jediným vlastníkom je mesto Galanta.

slovakia

left justify in out

"Keďže zákon zakotvuje povinnosť vlastníka udržiavať stavbu v dobrom technickom stave a na objektoch Galandie boli doteraz vykonávané len bežné opravy súvisiace s prevádzkou, mesto Galanta muselo pristúpiť k tomuto nepopulárnemu kroku. Vykonaním udržiavacích prác chce mesto predísť ohrozeniu zdravia a života osôb, znehodnoteniu stavby a zabezpečiť vhodné estetické a hygienické prostredie pre návštevníkov centra,“ píše sa v tlačovej správe radnice. Objekt kúpaliska podľa tlačovej správy trpí predovšetkým v zime.

 

Primátor Galanty Peter Paška pre agentúru SITA povedal, že Galandia bude predbežne zatvorená 30 dní. Peniaze na nevyhnutné práce majú pochádzať z vlastných zdrojov mesta, prípadne z úveru. Rozsah nevyhnutných prác zatiaľ nie je známy. Zatvorenie termálneho kúpaliska nebolo vopred plánované, ide o reakciu na najnovšie zistenia.
Galandiu otvorili 31. júla 2007. Pod holým nebom sú tri bazény, vo vnútornej časti termálcentra s celoročnou prevádzkou je veľký relaxačný bazén a hypertermálny kľudový bazén, nechýba tobogan a rôzne služby pre návštevníkov.

 

Galandia má problémy so statikou, tvrdí poslanec

 

Skutočným dôvodom okamžitého zatvorenia termálneho kúpaliska Galandia v Galante je vyjadrenie statika, ktorý vo svojej správe poukázal na havarijný stav objektu Galandie. Tvrdí to mestský poslanec František Gaulieder. Tlačová správa radnice, podľa ktorej sa v Galandii budú vykonávať udržiavacie práce, označil za klamstvo. Poslanci boli o havarijnom stave Galandie informovaní na pracovnom stretnutí s primátorom Petrom Paškom vo štvrtok 10. 

 

Podľa Gauliedera v tomto prípade nejde o žiadne hygienické ani estetické úpravy, ale o riešenie statického problému. O prevádzku kúpaliska sa stará obchodná spoločnosť Galandia, jej jediným vlastníkom je mesto Galanta. Primátor Galanty Peter Paška pre agentúru SITA povedal, že Galandia bude predbežne zatvorená 30 dní. 

 

Celkové náklady na výstavbu vodného sveta v Galante dosiahli 8,3 milióna eur. Z nich približne 4,3 milióna získala Galanta ako nenávratný finančný príspevok z európskych fondov, zvyšok predstavujú financie mesta.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies