Kubica sa prebral z kómy, zaujímal sa o spolujazdca

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:18 • 2 min
Kubica sa prebral z kómy, zaujímal sa o spolujazdca

Kubica sa prebral z kómy, zaujímal sa o spolujazdca - Formula 1 Poľského pilota seriálu F1 Roberta Kubicu v pondelok prebrali z umelého spánku po nehode v pretekoch Ronde di Andora Rally. Podľa vedenia stajne Lotus Renault bude Poliak potrebovať pravdepod

slovakia

left justify in out

img

Poľského pilota seriálu F1 Roberta Kubicu v pondelok prebrali z umelého spánku po nehode v pretekoch Ronde di Andora Rally. Podľa vedenia stajne Lotus Renault bude Poliak potrebovať pravdepodobne ďalšie operácie ramena a lakťa.
      Dvadsaťšesťročný Kubica absolvoval v nedeľu po havárii sedemhodinovú operáciu. Pilot tímu Renault mal bezprostredne po nehode vážne poranenú ruku a dokonca sa hovorilo aj o jej amputácii. "Kubica je pri vedomí. Rozpráva a rozumie, čo sa stalo," vyhlásil šéf jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocnici Santa Corona Giorgio Barabino. "Prvá vec, o ktorú sa zaujímal, bol jeho spolujazdec a jeho zdravotný stav," dodal.
      Kubica na automobile Škoda Fabia S2000 zišiel z cesty len pár kilometrov po štarte a vo veľkej rýchlosti narazil do steny kostola. Jeho spolujazdec Jakub Gerber vyviazol z nehody bez zranení. "Vzhľadom na to, že išlo o závažné poškodenie, to ide dobre. Kubica stratil veľa krvi, preto boli prvé hodiny kritické," vysvetlil Barabino.
      Podľa vyjadrení lekárov by mohla zranená ruka úplne fungovať približne za rok, ak nasledujúce dni preukážu úspešnosť operácie. "Ruka je teplá a to znamená, že operácia prebehla dobre," vyhlásil šéf chirurgického tímu Igor Rossello. "Potrebujeme najmenej šesť dní, aby sme mohli skontrolovať, či cirkulácia krvi v ruke reaguje podľa predpokladov," dodal.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies