Križovatku VSS v Košiciach majú rekonštruovať 4 až 5 mesiacov

NETKY.SK • 21 Február 2017, 13:23 • 2 min
Križovatku VSS v Košiciach majú rekonštruovať 4 až 5 mesiacov

KOŠICE – Chystaná rekonštrukcia frekventovanej križovatky VSS v Košiciach spojená s jej uzávierkou má podľa harmonogramu trvať štyri až päť mesiacov. Zhotoviteľ v rámci projektu modernizácie električkových tratí (MET), ktorým je spoločnosť EUROVIA SK, sa bude snažiť ukončiť práce čo najskôr. Košického primátora Richarda Rašiho o tom počas pondelkového (20.2.) kontrolného dňa na stavbe MET informoval generálny riaditeľ tejto spoločnosti Róbert Šinály.

slovakia

left justify in out

"Ani keby sme neviem ako chceli, nemôžeme križovatku robiť čiastkovo, lebo je tam neuveriteľná spleť inžinierskych sietí, výhybiek a iných vecí," zdôraznil Šinály. "Podľa harmonogramu, ktorý sme predložili objednávateľovi, práce by mali trvať približne štyri až päť mesiacov. Keďže je nám ale jasné, že ide o jednu z najkľúčovejších križovatiek v meste, budeme sa snažiť urobiť všetko tak, aby bola otvorená skôr." Ako ďalej informoval magistrát mesta, podľa Šinályho je križovatka VSS už v takom zlom stave, že jej generálna rekonštrukcia je nevyhnutná.

 

Autorom projektu predpokladaného dočasného dopravného značenia i obchádzkových trás je dopravný expert Pavel Titl. Zhotoviteľ diela momentálne čaká na finálne odsúhlasenie Ministerstvom dopravy a výstavby SR.

 

Na Ucelenej časti stavby (UČS) 13 Obratisko Botanická záhrada, ako aj v ostatných úsekoch pracujú ľudia i mechanizmy naplno. Na obratisku sú osadené stožiare trakčného vedenia, pričom všetky okrem jedného - z dôvodu podzemného káblovodu - sú situované mimo chodníka tak, ako si to žiadali obyvatelia priľahlých domov. Stavbári majú zdemontovaný koľajový zvršok, robia na koľajovom spodku, zrealizovali prekládku plynu a vykopali káblové šachty. Žiadne výrazné problémy podľa informácie z magistrátu nie sú ani pri výstavbe nových meniarní. V súvislosti s UČS 13 sú dispozícii už aj koľajové výhybky.

 

Podľa primátora sa stavbári netajili tým, že im dlhotrvajúce mínusové teploty v uplynulých týždňoch narobili problémy a zapríčinili na stavbe časový sklz. "Generálny riaditeľ spoločnosti EUROVIA, ktorá je zhotoviteľom diela, Róbert Šinály ma však ubezpečil, že termíny ohľadom jednotlivých stavebných objektov sa síce možno poposúvajú, avšak na celkový harmonogram prác to nebude mať žiadny vplyv," konštatoval Raši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies