Krívajúci Kerry sa na schôdzke ASEAN v Malajzii pochválil kennedyovskou paličkou

NETKY.SK • 5 August 2015, 10:10 • 2 min
Krívajúci Kerry sa na schôdzke ASEAN v Malajzii pochválil kennedyovskou paličkou

KUALA LUMPUR - Americký minister zahraničných vecí John Kerry vymenil dnes barle, ktoré používal, odkedy si v máji pri bicyklovaní zlomil stehennú kosť, za paličku so striebornou rukoväťou. V minulosti už poslúžila trom členom kennedyovského klanu - vrátane bývalého prezidenta Johna Kennedyho a jeho otca Josepha.

slovakia

left justify in out

Kerry sa objavil s paličkou na stretnutí Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v malajzijskej metropole Kuala Lumpur.Kolegom z juhovýchodnej Ázie povedal, že mu ju požičala Vicky Kennedyová, vdova po senátorovi Tedovi Kennedyovi. "Táto palička má minulosť," zabával ich. "Počas vojny patrila americkému veľvyslancovi v Británii Josephovi Kennedyovi. Po vojne ju používal prezident (J.F.) Kennedy, kým sa stal prezidentom - keď ho trápilo vojnové zranenie chrbtice... A potom ju používal Teddy Kennedy, keď si zlomil chrbticu," pokračoval.

 

Kerry dodal, že Ted Kennedy mu paličku požičal v minulosti už dvakrát, keď mal operované koleno.

"A tak, keď Vicky Kennedyová... počula, že som si zlomil nohu, vedela, že budem túto paličku potrebovať... Tu je. Používam ju po tretí raz, a trikrát znamená šťastie, nie?" Jeho poslucháči ho odmenili úprimným smiechom, priblížila agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies