Kremeľ odmietol diskusiu o sankciách EÚ, označil to za deštruktívnu tému

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 11:06 • 2 min
Kremeľ odmietol diskusiu o sankciách EÚ, označil to za deštruktívnu tému

MOSKVA - Rusko dnes zopakovalo, že nebude diskutovať o sankciách, ktoré naň uvalili západné štáty v dôsledku anektovania Krymu a zasahovania do vývoja na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v kazašskej Astane hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov, podľa ktorého sa otázka predĺženia odvetných sankcií Ruska bude riešiť v závislosti od ruských štátnych záujmov.

 

"My o týchto témach nedebatujeme. Pokiaľ ide o odvetné kroky, Ruská federácia bude robiť to, čo zodpovedá jej štátnym záujmom," uviedol Peskov v odpovedi na otázku, či Moskva predĺži svoje sankcie v reakcii na zámer Západu nezrušiť svoje reštriktívne opatrenia, kým minské dohody o urovnaní krízy na Ukrajine nebudú splnené v plnom rozsahu.

 

Peskov dodal, že "téma sankcií" pre Rusko "nie je na programe dňa". Spresnil, že Rusko "dáva prednosť diskusii o konštruktívnych otázkach, nie o deštruktívnych témach, akou je aj rétorika o sankciách."

 

Doterajšie sankcie voči Rusku - zákaz vycestovať na územie EÚ a zmrazenie bankových účtov - sa týka 150 fyzických osôb vrátane vysokopostavených Rusov, a 37 právnických subjektov, ako sú banky, obchodné a výrobné spoločnosti či združenia a organizácie proruských separatistov.

 

Na odvetnom tzv. čiernom zozname Ruska je približne 200 predstaviteľov členských krajín EÚ, USA či Kanady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies