Kozák o Hamšíkovi: Nemá zmysel riskovať, kapitánom Ďurica

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 18:42 • 2 min
Kozák o Hamšíkovi: Nemá zmysel riskovať, kapitánom Ďurica

SENEC - Zranenia i neochota klubov uvoľniť hráčov do slovenskej futbalovej reprezentácie na májový prípravný dvojzápas s Čiernou Horou v Senci, resp. v Petrohrade s Ruskom poriadne premiešali nomináciou trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

Na zraze národného tímu v utorok popoludní pribudli koučovi SR na čele ďalšie vrásky po informácii o nútenej absencii Mareka Hamšíka, resp. zlého zdravotného stavu Róberta Vitteka.
     

Stredopoliar SSC Neapol má problém s členkom, pre ktorý už dlhší čas ani netrénoval a napokon sa s lekármi reprezentácie zhodli, že nebudú účasť v dvojzápase riskovať. "Vznikol problém s Marekom Hamšíkom, po konzultáciách sme prišli k záveru, že nie je použiteľný, a bolo by zbytočné riskovať. Čo sa týka útočníkov, tam to tiež nie je v poriadku. Chceli sme vyskúšať Vitteka, ale ani ten nie je zdravotne v poriadku. Vyskúšame ďalších hráčov a uvidíme. Verím, že podáme dobré výkony. Tí, čo sú tu, sa tešia, rovnako ako my," bilancoval ďalšie straty na tlačovej konferencii Kozák.
     

"Prišiel som už skôr, a porozprával som sa s lekárom. Už desať dní netrénujem, mám výron v členku. Tak sme sa dohodli, že na tento zápas nepôjdem, nemám to doliečené," povedal sám Hamšík, ktorý s SSC obsadil v talianskej Serii A tretie miesto a v auguste s ním bude bojovať o postup do Ligy majstrov 2014/2015. "Juventus bol v tejto sezóne skvelý, urobil bodový rekord. My by sme s týmto počtom bodov boli minulú sezónu druhí. Teraz nám priamy postup do skupiny ušiel, ale ešte sa o oň pobijeme. Ale získali sme v sezóne Taliansky pohár, takže je to dobré," ohliadol sa po končiacej sa sezóne kreatívny stredopoliar.  
     

Kozák ešte nerozhodol, či dodatočne povolá do tímu nových hráčov. Pri neúčasti Martina Škrtela, ktorý v posledných zápasoch dohrával pod injekciami a nemôže hrať proti Ukrajine v úvodnom zápase, kvalifikácie, resp. Hamšíka, ale tréner oznámil meno kapitána. Bude ním Ján Ďurica, spoľahlivý obranca Lokomotivu Moskva. "Uvidíme po utorňajšom tréningu, v akom stave budú hráči. Zatiaľ sme nepovolali žiadneho iného hráča. Je ich tu dostatok, aj vzhľadom k tomu, čo vzniklo. Kapitánom bude Jano Ďurica, najskúsenejší. A myslím, že za výkony si to aj zaslúži".
     

Keďže brankár Ján Mucha sa k tímu pripojí pre klubové povinnosti až na zápas v Rusku, otvára sa šanca v súboji proti Čiernohorcom pre duo Ján Novota - Martin Dúbravka. "Obaja podávajú dobré výkony v kluboch. Mám takú predstavu, že jeden pôjde na prvý polčas, druhý do druhého," naznačil Kozák.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies