Kováčik, Kliment a Belaník na kongres FIFA do Brazílie

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 14:40 • 2 min
Kováčik, Kliment a Belaník na kongres FIFA do Brazílie

BRATISLAVA - Duelom základnej A-skupiny medzi domácou Brazíliou a Chorvátskom v Sao Paule sa začnú vo štvrtok 12. júna o 22.00 h SELČ súťažné boje jubilejného XX. svetového šampionátu vo futbale. Slovenská reprezentácia sa na rozdiel od predchádzajúcich MS 2010 v JAR neprebojovala medzi 32 účastníkov záverečného turnaja, v Brazílii však bude mať SR zastúpenie.

slovakia

left justify in out

"Pred majstrovstvami sveta sa vždy koná kongres Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA, tento rok nebude výnimka. Kongres, ktorý teraz nie je volebný, sa uskutoční v dňoch 10. a 11. júna. Slovensko bude mať trojčlenné zastúpenie, a to prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom, viceprezidentom SFZ pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy Karolom Belaníkom a mojou osobou," uviedol pre agentúru SITA generálny sekretár SFZ Jozef Kliment. Podľa jeho slov minivýprava odcestuje v nedeľu 8. júna vo večerných hodinách z Viedne cez Frankfurt do Sao Paula. "Všetci prítomní delegáti dostali od organizátorov pozvanie na otvárací duel Brazília - Chorvátsko, ktorí si pozrieme na vlastné oči. V Sao Paule sa však nezdržíme, po linke Mníchov - Viedeň budeme späť na Slovensku v sobotu 14. júna." 

 

Okrem tria najvyšších zväzových predstaviteľov budú v Brazílii účinkovať aj asistent trénera slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič a ďalší kormidelník Vladimír Koník, ktorý sedel naposledy na lavičke FC Nitra. "Na základe požiadavky trénera A-tímu Jána Kozáka túto dvojicu vyslal Slovenský futbalový zväz na MS 2014 ako pozorovateľov. Cieľom bolo sledovať v akcii Španielsko, nášho súpera v najbližšej kvalifikácii o postup na ME 2016," informoval ďalej Jozef Kliment. Spomenuté duo kormidelníkov napokon uvidí Španielov v dueli s Holanďanmi a pozrie si ešte dva súboje Argentína - Bosna a Hercegovina a Nemecko - Portugalsko. 

 

Slovensko mohlo mať na MS 2014 v Južnej Amerike aj priamu účasť na trávniku. V širšej nominácii rozhodcov totiž figuroval aj slovenský asistent Roman Slyško po boku českého hlavného arbitra Pavla Královca a jeho krajana "na čiare" Martina Wilczeka. "Bohužiaľ, do konečného výberu rozhodcovských trojíc pre tohtoročný svetový šampionát v Brazílii sa nedostali," skonštatoval generálny sekretár SFZ Jozef Kliment. Európsku futbalovú úniu (UEFA) bude na MS 2014 zastupovať deväť arbiterských trojíc, spomenutú česko-slovenskú napokon nevybrali z kandidátov. Pod hlavičkou UEFA sa predstavia rozhodcovia z Nemecka, Turecka, Švédska, Holandska, Srbska, Portugalska, Talianska, Španielska a Anglicka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies