Košická pravica podpísala dohodu o podpore Bauera

NETKY.SK • 13 November 2013, 12:26 • 2 min
Košická pravica podpísala dohodu o podpore Bauera

KOŠICE – Pred druhým kolom volieb predsedu Košického samosprávneho kraja sa podarilo pravici uzavrieť dohodu o volebnej a povolebnej koalícii.

slovakia

left justify in out

Budú podporovať Rudolfa Bauera (KDS), ktorý skončil v prvom kole za Zdenkom Trebuľom. Dohodu podpísali dnes za účasti novinárov v košickej centrále KDS. Koalíciu tvoria KDS, SaS, SDKÚ-DS, KDH, OKS, Nová väčšina-Dohoda. Všetky strany vyjadrili záujem, aby sa pravicoví voliči postavili za kandidáta Rudolfa Bauera a pravica dosiahla víťazstvo.

„Našou úlohou v druhom kole je mobilizovať voličov a keď sa to podarí, verím, že máme veľkú šancu vyhrať. Chceme vytrhnúť kraj z doterajšej letargie a naštartovať zmenu vo všetkých oblastiach. Je to dohoda aj o povolebnej spolupráci a chceme postupovať spoločne. Nielen Bratislavský, ale ani Košický kraj by nemal byť červený,“ povedal Bauer. Doložil, že chcú presvedčiť voličov, že zmena je potrebná. 
Ako uviedol Bauer, nemieni vnášať do druhého kola volebného boja konflikt medzi osobami. Nepoprel však, že ak bude konflikt, tak konflikt hodnôt, konflikt v uhle pohľadu, ako má byť spravovaný kraj. 

„Som rád, že sa nám podarilo vytvoriť pravicovo-centristickú koalíciu. Ak sa nám podarí zmobilizovať voličov, môže náš kandidát vyhrať,“ povedal neúspešný kandidát v prvom kole za SaS Rastislav Masnyk. 

„Je to veľká šanca poraziť kandidáta Smeru Zdenka Trebuľu a šanca na zmenu riadenia po ôsmich rokoch vlády Smeru v Košickom kraji,“ povedal podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. Doložil, že od voličov dostali možnosť na reparát. Vyslovil presvedčenie, že ho zvládnu a zavŕšia úspechom. 

„KDH vyzýva všetkých členov a sympatizantov na podporu Bauera v druhom kole volieb, na uskutočnenie slušnejšieho a transparentnejšie fungovania Košického samosprávneho kraja,“ uviedol krajský podpredseda KDH Milan Bereš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies