Kopecký a Chára s jednou asistenciou a triumfom, Weiss prekonal Švehlu

NETKY.SK • 17 November 2011, 06:52 • 2 min
Kopecký a Chára s jednou asistenciou a triumfom, Weiss prekonal Švehlu

Kopecký a Chára s jednou asistenciou a triumfom, Weiss prekonal Švehlu

slovakia

left justify in out

img

Dvojica slovenských hokejistov sa presadila v noci na stredu v zámorskej NHL. Obranca Bostonu Zdeno Chára i útočník Floridy Tomáš Kopecký zaznamenali po jednej asistencii vo víťazných dueloch ich tímov proti New Jersey 4:3 a Dallasu 6:0.
Výhra Floridy a jej výška bola najväčším prekvapením večerného programu. Šesť gólov v tejto sezóne strelilo "hviezdam" iba Colorado, Texasania navyše doteraz prehrali najviac o tri góly, keď v úvode ročníka podľahli Chicagu 2:5. Kopecký dosiahol svoju siedmu asistenciu a s 10 bodmi je štvrtým najproduktívnejším útočníkom Floridy. Panthers vyhrali aj štvrtý zápas na klzisku súperov v rade, spolu majú mimo svojej arény sedem triumfov, čo je najviac v lige. "Z nejakého dôvodu hráme vonku uvoľnenejšie. Doma sme akýsi milí k súperom a defenzívne nie sme na takej dobrej úrovni," hľadal rozdiely v hernom prejave víťazov útočník Stephen Weiss, ktorý nastúpil na svoj 574. zápas v drese "panterov", čím prekonal slovenského obrancu Róberta Švehlu na 2. mieste historickej tabuľky klubu. Weiss si okrem toho pripísal na konto gól a dve asistencie. Scott Clemmensen dosiahol siedmy "shutout" v kariére, keď eliminoval 25 pokusov Dallasu.
Boston pokračuje na víťaznej vlne, ktorá trvá už šesť duelov - neodolali mu ani "diabli" z New Jersey. "Medveďom" zabezpečil dva body víťazným gólom Benoit Pouliot, ktorý ešte v sobotu počas stretnutia s Buffalom po rozhodnutí trénera Claudea Juliena dral len sedačku v hľadisku TD Garden. Teraz sa však stal hrdinom, podobne ako Brad Marchand, ktorého nechal Julien sedieť v druhej tretine. "To svedčí o ich charaktere. Niekedy nepotrebujem ani nič povedať, niekedy sa dostanete na úroveň, kedy činy znamenajú viac než slová. S Benom som sa bavil večer a vysvetlil som mu, čo od neho chceme. Čo sa týka Marcha, nič som mu prízvukovať nemusel. Už sme pomerne dlho spolu na to, aby vedel, čo sa mi nepáčilo a prečo zostal na striedačke," povedal Julien na adresu útočníka, ktorý sa hneď 6 sekúnd po prvom buly v tretej časti presadil gólovo po presnom pase Cháru. Trinásty bod v sezóne pre kapitána Bruins znamená, že sa vyšplhal na 8. miesto kanadského bodovania obrancov.
St. Louis bez brankára Jaroslava Haláka triumfovalo na domácom ľade nad Detroitom tesne 2:1 a prerušili mu šnúru štyroch triumfov. Blues vyblokovali všetkých šesť presiloviek Detroitu, vrátane veľkej päťminútovej v prvej tretine. Brian Elliott si v bránke "bluesmanov" vylepšil čísla na 1,43 priemerne inkasovaného gólu na zápas, čo je najmenej spomedzi pravidelne chytajúcich gólmanov a keď mu forma vydrží, Halák bude musieť v priebehu sezóny poriadne zabojovať o štarty v zápasoch.
Z výhry sa tešil aj Marián Gáborík, ktorého Rangers zdolali NY Islanders 4:2. Gáborík si svoje bodové konto nerozšíril, na súperovho brankára vyslal päť striel a pripísal si jeden mínusový bod, rovnako ako jeho spoluhráči z útočnej formácie. Na druhej strane s jednou mínuskou skončil aj obranca Islanders Milan Jurčina, ktorý sa po jednozápasovej pauze opäť objavil v zostave tímu z Long Islandu. Rangers vyhrali už siedmy zápas v rade.
Depresia sa prehlbuje v Columbuse, zo 17 zápasov má najhorší tím súťaže iba 7 bodov a z kŕča sa jeho hráči nedostali ani v súboji s Minnesotou, ktorej podľahli 2:4. "Divosi" vedú Severozápadnú divíziu pred Edmontonom, minuloročný finalista z Vancouvru je až tretí. Najlepším tímom ligy je znovu priebežne Pittsburgh, ktorý čakajúc na súťažný návrat svojho kapitána Sidneyho Crosbyho zdolal Colorado 6:3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies