Kontrolné výkazy odhalili podozrenia na daňové úniky vo výške 114 miliónov

NETKY.SK • 3 November 2014, 09:39 • 2 min
Kontrolné výkazy odhalili podozrenia na daňové úniky vo výške 114 miliónov

BRATISLAVA - Štát chce preveriť štyritisíc firiem. Za úniky na DPH, avizujú Hospodárske noviny. Jedno z najväčších opatrení roka - kontrolný výkaz - odhalilo podozrenia na úniky vo výške 114 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Ukončovanie kontrol môžeme očakávať najskôr koncom prvého kvartálu budúceho roka," povedala hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková. Aj napriek tomu, že celkové úniky na dani z DPH sa odhadujú na viac ako dve miliardy eur ročne, odborníci 114 miliónov nepovažujú za neúspech.

 

S výkazom sa to len začína. "Výber daní to zvýši o jedno percento. Je to postupný proces, aj Finančná správa sa ešte učí pracovať s výkazmi," tvrdí analytik SAV Vladimír Baláž. Otázne je koľko z únikov je reálnych.

 

Podľa odborníkov mohlo dôjsť aj k jednoduchým ľudských zlyhaniam - napríklad k chybnému vyplneniu výkazu. Potvrdzujú to aj niektoré firmy. Podľa hovorcu Slovak Telekomu Martina Vidana je výkaz príliš podrobný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies