Konôpka opäť na 24-hodinovke v Spa

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:31 • 2 min
Konôpka opäť na 24-hodinovke v Spa

BRATISLAVA - Slovenský automobilový pretekársky tím ARC Bratislava počas víkendu opäť figuruje na štartovej listine slávnych 24-hodinových pretekov TOTAL 24h v belgickom Spa.

slovakia

left justify in out

Jeho líder a jazdec Miroslav Konôpka postavil do týchto svetovo významných pretekov posádku, ktorá by mala bojovať o trojnásobné body do hodnotenia Gentleman Trophy. ARC Bratislava je po troch podujatiach päťdielneho seriálu na 3. mieste v tejto kategórii. Celkovo sa na štart postaví 66 automobilov kategórie GT3 a v podstate všetci jazdci, čo v tejto kategórii na svete niečo znamenajú.

Okrem Mira Konôpku sa za volant Porsche 997 GT3 R s číslom 66 posadí aj jeho stabilný spolujazdec z tejto sezóny Blancpain Endurance Series, Ománčan Ahmad Al Harthy. Spolu na začiatku júna zvíťazili v pretekoch na okruhu v Silverstone. Štvorčlennú posádku pre najdlhšie preteky kalendára na okruhu Spa-Francorchamps doplnia ďalší Slovák Ján Raška a Nemec Marco Schelp.

"Pevne verím, že budeme mať šťastie a vyhnú sa nám poruchy. Vlani sme po problémoch so spojkou vypadli po 16 hodinách. Sú to pre náš tím najvýznamnejšie preteky tejto sezóny, v štartovom poli sú veľké mená sveta GT kategórie a som rád, že ako jediný tím z východnej Európy tu opäť nechýba ten náš," uviedol Miroslav Konôpka.

Vo voľnom tréningu, ktorý slúžil na zoznámenie sa s traťou a kontrolu všetkých systémov auta, skončil ARC Bratislava na 11. mieste v GTR. Po trojdielnej kvalifikácii sa v kombinovanej výsledkovej tabuľke posunul tím Mira Konôpku na 9. miesto v triede GTR.

Štart 24-hodinových pretekov je v sobotu o 16.30.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies