Kolumbia: Výbuch v uhoľnej bani usmrtil 20 baníkov

NETKY.SK • 27 Január 2011, 08:20 • 2 min
Kolumbia: Výbuch v uhoľnej bani usmrtil 20 baníkov

Kolumbia: Výbuch v uhoľnej bani usmrtil 20 baníkov

slovakia

left justify in out

img

Výbuch v uhoľnej bani na severovýchode Kolumbie pripravil dnes o život 20 baníkov.
      K predpokladanej explózii nahromadeného plynu v bani došlo v čase, keď sa menili pracovné zmeny. K podobnému nešťastiu došlo v rovnakej bani pred štyrmi rokmi.
      Výbuch zabil štyroch ľudí pri vchode do bane, pričom pod zemou sa podľa manažéra bane La Preciosa v meste Sardinata nachádzalo ďalších 16 ľudí.
      Koordinátor vlády pre bezpečnosť baníctva Edgar Fabian Morales uviedol, že baňa v provincii Norte de Santander splnila všetky potrebné bezpečnostné požiadavky na udelenie licencie. Starostka mesta Sardinata Yamile Rangelová povedala, že išlo o jednu z najlepších baní v krajine.
      Smrteľné banské nešťastia sú v Kolumbii pomerne časte. Krajina je najväčším producentom uhlia v Južnej Amerike. Výbuch nahromadeného metánu usmrtil v roku 2007 v rovnakej bani 32 ľudí. Šachtu, v ktorej sa to stalo, zatvorili na päť mesiacov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies