Kolektívne vyjednávanie vo VW SK skončilo, zamestnanci si polepšia o 2,3 %

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:17 • 2 min
Kolektívne vyjednávanie vo VW SK skončilo, zamestnanci si polepšia o 2,3 %

BRATISLAVA – Tarifné mzdy zamestnancov Volkswagen Slovakia (VW SK) sa so spätnou platnosťou od 1. októbra tohto roka zvyšujú o 2,3 %.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť okrem toho so mzdou za december vyplatí pracovníkom jednorazovú odmenu vo výške 370 eur. V rámci ukončeného kolektívneho vyjednávania, ktoré trvalo od druhej polovice júla, sa na tom dohodlo vedenie s odborármi automobilky.

 

„Napriek náročným podmienkam sme dokázali, že Volkswagen Slovakia je atraktívny zamestnávateľ. Platí to nielen pre výšku finančného ohodnotenia, ale aj pre rozsiahly sociálny program,“ konštatoval člen predstavenstva VW SK pre personálnu oblasť Eric Reuting. Platnosť novej kolektívnej zmluvy je do 31. marca 2017.

 

Spoločnosť v nej zavádza nový typ pracovného voľna v prípade živelných pohrôm alebo požiaru v mieste trvalého bydliska, kedy zamestnanec môže využiť dva pracovné dni plateného voľna ročne. Zvyšujú sa jubilejné príspevky na 1500 eur, či príspevok pri narodení dieťaťa na 400 eur. Spoločnosť tiež zvyšuje príplatok za prácu v nepretržitej prevádzke.

 

„Našim cieľom v rokovaniach bolo, aby v novej kolektívnej zmluve boli zastúpené požiadavky na zvýšenie platov, zlepšenie sociálneho zabezpečenia a zlepšenie pracovných podmienok. Po podpísaní kolektívnej dohody môžem konštatovať, že naše požiadavky sa premietli do novej kolektívnej zmluvy,“ zhodnotil šéf odborov VW SK Zoroslav Smolinský.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies