Kocúrkovo: Štát vymáha od štátu peniaze!

NETKY.SK • 22 August 2013, 10:10 • 2 min
Kocúrkovo: Štát vymáha od štátu peniaze!

BRATISLAVA - "Štát vymáha peniaze od štátu", píše článok v denníku Hospodárske noviny. Patrí medzi najzadlženejšie štátne podniky a vláda doň naliala vyše 160 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Aj tak si štátny železničný dopravca Cargo nárokuje od štátu ďalšie peniaze, pokračuje vo svojom zistení denník. Dôvodom je 17 rokov stará pohľadávka, ktorú Cargo teraz objavilo. Tá pochádza ešte z čias ministrovania, dnes už nebohého, Alexandra Rezeša. Železnice vtedy nakupovali IC vlaky cez lízingovú spoločnosť Tory-leas, ktorá si na ne zobrala úver. A jej ručiteľom bol priamo štát. V hre zostala iba jedna neuhradená splátka, ktorá - z pôvodnej sumy 333.000 eur - narástla s úrokmi za omeškanie na milióny eur. Keďže lízingová spoločnosť skončila v konkurze, Cargo žiada peniaze od štátu. A tak ministerstvo teraz analyzuje, či má svojej podriadenej firme vôbec zaplatiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies