Klub Ticho a spol dá príležitosť literátom, dramatikom, pesničkárom i bluesmenom

NETKY.SK • 22 September 2010, 10:58 • 2 min
Klub Ticho a spol dá príležitosť literátom, dramatikom, pesničkárom i bluesmenom

Klub Ticho a spol dá príležitosť literátom, dramatikom, pesničkárom i bluesmenom

slovakia

left justify in out

img

Ticho a spol je nový klubový projekt, ktorý začína pôsobiť v Staromestskom centre kultúry na Školskej ulici v Bratislave. Úvodným podujatím bude 27. septembra literárny večer o 20-ročnej oficiálnej existencii časopisu Fragment.
"Čiastočne budeme pokračovať v divadelnej činnosti po odsťahovaní Divadla a.ha na Novú scénu, ale dáme priestor aj pesničkárom, bluesmenom, literátom i vydavateľom," na dnešnej tlačovej konferencii zdôvodnila nový projekt jeho iniciátorka Viki Janoušková.
Podľa nej komorný priestor 10x10 metrov aj s hľadiskom je veľmi komunikatívny, preto v ňom dostanú príležitosť opomínané žánre v slovenskej kultúre. Vznikne tam divadlo poézie na prednes tvorby našich a zahraničných básnikov. Tiež divadlo faktu, ktoré bude prezentovať materiál dokumentárneho charakteru. Novinkou bude aj klub dramatikov s premiérovým uvádzaním divadelných hier začínajúcich i skúsených tvorcov. Klub vydavateľov plánuje predstavovať literárne časopisy aj knižnú tvorbu.
"Chceme objavovať nové bluesové kapely, dať im šancu na pravidelné hranie," konštatoval tajomník Slovenskej bluesovej spoločnosti Pavel Sojka.
Aj podľa Miloša Janouška, ktorý má na starosti folkových pesničkárov, chýba pre nich na Slovensku stála scéna na prezentáciu. "Máme evidovaných vyše sto našich pesničkárov a málokto ich pozná, pretože nemajú kde hrať," povedal Janoušek.
Klub uvádza program na internetovej stránke www.tichoaspol.sk.

Zdroj TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies