Kittel vyhral 1. etapu, Sagana pribrzdil pád

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 17:31 • 2 min
Kittel vyhral 1. etapu, Sagana pribrzdil pád

BASTIA - Nemec Marcel Kittel sa stal víťazom prvej etapy 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Porto-Vecchie do Bastie a merala 213 km. Jazdec tímu Argos-Shimano triumfoval v špurte hlavnej skupiny a v nedeľu v druhej etape si oblečie žltý dres lídra. Slovenskí zástupcovia Peter Sagan a Peter Velits sa do záverečného šprintu nezapojili, keď sa zaplietli do pádu 3 km pred cieľom.

slovakia

left justify in out

V etape sa zrodil jeden dlhý únik. Už krátko po štarte sa dostali pred pelotón Francúz Jerome Cousin, Španiel Juan José Lobato, Holanďan Lars Boom, Španiel Juan Antonio Flecha a Francúz Cyril Lemoine. Hneď v úvode mal technické problémy najväčší favorit pretekov Christopher Froome. Pätica si postupne vypracovala takmer štvorminútový náskok, ktorý 70 km pred cieľom začal klesať. Jedinú horskú prémiu vyhral Lobato a získal bodkovaný dres lídra súťaže vrchárov. Aktivita pätice sa skončila 37 km pred cieľom, keď pelotón zásluhou šprintérskych tímov začal jazdiť naplno. V balíku bolo priveľa nervozity, jazdu narušilo niekoľko pádov. V posledných kilometroch pracoval naplno tím Cannondale pre Petra Sagana. Majstra Slovenska však zastavil pád, ktorý spôsobil André Greipel. Do súboja o víťazstvo sa nemohol zapojiť. Vpredu chýbal aj Mark Cavendish, v páde sa ocitol aj Peter Velits. Dlho to vyzeralo na posunutý cieľ o tri kilometre skôr, keďže rovinku zablokoval tímový autobus. Napokon sa tesne pred dojazdom podarilo autobus odstrániť a mohlo sa šprintovať na pôvodnom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies