Kim vynadal meteorológom: Predpovede počasia sú zlé!

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 09:51 • 2 min
Kim vynadal meteorológom: Predpovede počasia sú zlé!

PCHJONGJANG - Severokórejský líder Kim Čong-un podrobil hydrometeorologický úrad jeho krajiny ostrej kritike.

slovakia

left justify in out

Meteorologické predpovede sú podľa neho často nesprávne a používané metódy nie sú "moderné ani vedecké", citoval v stredu Kima denník Rodong Sinmun. Kim zdôraznil, že meteorológovia musia zásadne zlepšiť svoju prácu, pretože správne predpovede počasia sú potrebné na "ochranu života a majetku ľudí pred katastrofami spôsobenými abnormálnymi klimatickými javmi".

 

Vysielacia spoločnosť BBC pripomína, že verejné kritiky zo strany vysokých predstaviteľov nie sú v KĽDR bežné. Kim ju vyslovil počas takzvanej "cesty do terénu" a odvysielala ju aj štátna televízia. Návštevy v teréne, či už v továrni alebo v kasárňach, sú častejšie spojené s chválou. Kritika je vzácna a naposledy sa s ňou zo strany svojho lídra Severokórejčania stretli počas jeho návštevy v zábavnom parku v Pchjonjangu, ktorá ho podľa jeho slov sklamala. 

 

KĽDR tento rok opäť čelí extrémnemu suchu, ktoré ohrozuje úrodu. V máji štátne médiá informovala, že následkom sucha bolo zničených už "niekoľko tisíc hektárov obilnín a zemiakov". Ide údajne o najväčšie sucho za posledných 50 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies