KHL: Slovan prehral v Moskve s CSKA aj v utorok

NETKY.SK • 23 Február 2016, 18:06 • 2 min
KHL: Slovan prehral v Moskve s CSKA aj v utorok

MOSKVA - Hráči Slovana Bratislava stále čakajú na prvý triumf v play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

slovakia

left justify in out

Po štyroch prehrách vo vyraďovacej časti sezóny 2012/2013 s Dinamom Moskva a nedeľňajšom neúspechu na ľade moskovského CSKA 0:2 nepochodili "belasí" v Ľadovom paláci športu Vsevoloda Bobrova ani v utorok, favoritovi podľahli 2:3 po predĺžení. Je to už šiesta prehra Slovana vo vyraďovacej fáze. Zverenci trénera Miloša Říhu prehrávajú s CSKA 0:2 na zápasy, štvrťfinálová séria sa hrá na štyri víťazstvá.


Bratislavský klub ani v utorok nepotvrdil tohtosezónnu pozitívnu bilanciu s CSKA, keď tohto súpera zdolal v oboch vzájomných dueloch základnej časti - doma 3:2 po samostatných nájazdoch a vonku 2:0.


V prvej tretine domáceho brankára Iľju Sorokina prekonal v závere presilovky Václav Nedorost, druhý gól hostí pridal v závere druhej čatsi obranca Tomáš Starosta. Barry Brust inkasoval v 45. min z hokejky Kirilla Petrova, puk z jeho hokejky prekĺzol gólmanovi hostí popod lapačku. O sedem minút neskôr vyrovnal Stéphane Da Costa a muselo sa predlžovať. V 63. min rozhodol o triumfe CSKA Antti Pihlström.


Séria sa po dvoch dueloch v Moskve sťahuje do Bratislavy, najbližší zápas je na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na programe vo štvrtok 25. februára o 19.00 h, štvrtý v sobotu o 17.00 h.

 

Hlasy (zdroj: portál championat.com, oficiálny web Slovana):

Miloš Říha (tréner Slovana): "Tento duel sme si prehrali sami. Kľúčový okamih stretnutia bol prvý inkasovaný gól. Pri druhom zásahu súpera som požiadal o preverenie situácie, bol som totiž presvedčený, že mu predchádzalo postavenie mimo hry." 

Tomáš Surový (útočník a kapitán Slovana): "Žiaľ, na klzisku súpera sme prehrali oba zápasy. V oboch dueloch, v nedeľu aj utorok, sme ukázali, že proti CSKA sa dá hrať a tento protivník je zdolateľný. Teraz ideme domov a urobíme všetko, aby sme pred našimi skvelými fanúšikmi opanovali tretí zápas." 

Václav Nedorost (útočník Slovana, autor prvého gólu): "Dve tretiny sme hrali skvele, zápas sme mali rozohraný výborne a mali sme ho pod kontrolou. Tretia tretina priniesla dve chyby a dva góly. Všetci vidíme, že sa proti CSKA dá hrať, no treba vydržať celých šesťdesiat minút. CSKA Moskva je súper, ktorý potrestá každé jedno naše zaváhanie." 

Michal Sersen (obranca Slovana): "Je to veľká škoda, zápas sme mali dobre rozohraný. V tretej tretine sme sa nechceli stiahnuť, súper nás však napádal dvoma hráčmi a nedal nám veľa šancí na tvorbu hry. Prišli zbytočné chyby, góly sme dostať nemuseli. Prehrávame 0:2, no ideme domov a chceme hneď v treťom zápase znížiť stav série." 
 

 

Gól Václava Nedorosta

 

Gól Tomáša Starostu

 

Gól Petrova na 2:1

 

 

Gól Da Costu na 2:2

 


Kontinentálna hokejová liga - štvrťfinále play-off Západnej konferencie - druhý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - utorok:

CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0) - stav série: 2:0
Góly: 45. K. Petrov, 52. S. Da Costa (Telegin, A. Radulov), 63. Pihlström (Andronov) - 14. V. Nedorost (Barker, L. Kašpar), 40. Starosta (T. Surový)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Panin - Skalický (obaja 5 min za bitku), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Sidorenko - Kučava, Novikov (všetci Rus.), 5073 divákov

Zostavy:
CSKA: Sorokin - Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin - Platt, Svetlakov, A. Radulov - Telegin, Muršak, Ľubimov - K. Petrov, Pihlström, Da Costa - Žarkov, Stoľarov, Andronov - Mamin


Slovan: Brust - Kundrátek, Barker, Ľ. Višňovský, Starosta, Sersen, V. Mihálik, Švarný - V. Nedorost, Viedenský, L. Kašpar - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Miklík, T. Surový, Bartovič - Skalický, Lušňák, L. Nagy

 

 

V druhom zápase proti CSKA Moskva návrat Mareka Viedenského a Cama Barkera. #VerniSlovanu

Posted by HC SLOVAN Bratislava on 23. február 2016


Hneď od štvrtej sekundy hrali obe mužstvá iba so štyrmi korčuliarmi, keďže po úvodnom vhadzovaní sa do seba pustili A. Radulov a V. Nedorost. Prvú vážnejšiu šancu v utorkovom zápase mal v 5. min K. Petrov, ale s jeho strelou si Brust poradil s pomocou Bartoviča a neinkasoval ani po ďalšom pokuse útočníka tretej formácie CSKA. V 11. min dvakrát neuspel A. Šťastný, ktorý aspoň vybojoval pre Slovan presilovku. O necelú minútu neskôr putoval na trestnú lavicu aj Panin, no početnú výhodu o dvoch korčuliarov hostia nevyužili. Zdalo sa, že neskórujú ani v presilovke o jedného hráča, keďže Sorokin zlikvidoval dve strely Ľ. Višňovského. V závere Paninovho trestu však vystrelil Barker, V. Nedorost sa najlepšie zorientoval pred bránkou súpera a otvoril skóre - 0:1. Jeho zásah potvrdil videorozhodca. Ešte pred prvou sirénou si Brust poradil s pokusom aktívneho Panina, na opačnej strane strelu Ľ. Višňovského zblokoval Blažijevskij.


V prvej polovici II. tretiny mal Slovan dve veľké šance, ale blafák Jegliča ani pohotová strela Kundrátka neskončili za Sorokinom. Na druhej strane si Brust poradil s pokusom Platta, neskôr mu pomohla aj bránková konštrukcia pri strele Muršaka. Po ňom vypálil švihom A. Radulov, skóre sa však nemenilo ani v 35. min pri pokuse Pihlströma. Domácich v poslednej minúte druhej časti zaskočil obranca Starosta, ktorého delovka po vydarenom vhadzovaní T. Surového skončila za Sorokinom - 0:2.


Radosť fanúšikom CSKA urobil v 45. min K. Petrov. Jeho ľahký puk po ľade prekĺzol popod Brustovu lapačku a Slovan viedol už iba o jeden gól. O štyri minúty neskôr mohol vyrovnať francúzsky legionár S. Da Costa, ale podarilo sa mu to až v 52. min v neprehľadnej situácii pred Brustom - 2:2. Aj tentoraz gól potvrdil až videorozhodca. Tri minúty pred treťou sirénou mal rozhodnutie na hokejke K. Petrov, Brust však puk vytesnil nad bránku. Duel potom "spestrila" pästná výmena Skalického s Paninom.


V predĺžení sa nehralo dlho, keďže v 63. min zariadil víťazstvo domácich fínsky legionár Pihlström.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies