Kerry do Moskvy nepríde, oznámila ruská diplomacia

NETKY.SK • 5 Február 2015, 16:59 • 2 min
Kerry do Moskvy nepríde, oznámila ruská diplomacia

MOSKVA - Hoci Moskva bola pripravená na návštevu amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, nepricestuje, oznámil dnes poradca Vladimira Putina pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Americká strana viac ako raz nastolila otázku návštevy v Rusku a Moskva tieto plány podporila. Návšteva sa však dosiaľ nekonala z istých dôvodov," citovala Ušakova agentúra TASS. Hovorca sa takto vyjadril k otázke, či Kerry pricestuje v piatok do Moskvy, kde sa bude konať schôdzka šéfa Kremľa Vladimira Putina s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.
     

"Nie, nepríde s nimi. Zajtra očakávame Merkelovú a Hollanda... Čo sa týka Kerryho, pokiaľ viem, niekoľkokrát vyjadril ochotu navštíviť Moskvu a naša strana, samozrejme, dala pozitívnu odpoveď," povedal Ušakov. Dodal však, že schôdzka sa zatiaľ nekonala.
     

Hollande s Merkelovou prichádzajú dnes do Kyjeva s novými návrhmi na riešenie konfliktu, ktoré plne rešpektujú územnú celistvosť Ukrajiny. Cieľom ich iniciatívy je predložiť text dohody prijateľný pre všetky zainteresované strany. V piatok svoje návrhy prerokujú v Moskve s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
     

Kerry dnes v Kyjeve vyhlásil, že ruská agresia je najväčšou hrozbou pre Ukrajinu. Uviedol, že Washington stále hľadá diplomatické riešenie krízy, ale upozornil, že súčasne nemôže zatvárať oči pred ruskými tankami a ozbrojencami prekračujúcimi spoločnú hranicu s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies