KDH: Májové voľby do EP budú jedny z najdôležitejších v dejinách Slovenska

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 16:30 • 2 min
KDH: Májové voľby do EP budú jedny z najdôležitejších v dejinách Slovenska

BRATISLAVA - Májové voľby do Európskeho parlamentu (EP) budú jedny z najdôležitejších v dejinách Slovenska, pretože novozvolení členovia EP rozhodnú, či sa politika Európskej únie (EÚ) vydá smerom ďalšieho oslabovania rodiny a spochybňovania osvedčených hodnôt, ktorú ponúkajú európski socialisti a liberáli, alebo sa vráti na cestu kresťanských demokratov so zameraním na zamestnanosť, životnú úroveň a silné rodiny. Vyhlásil to dnes predseda KDH Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

"KDH je presvedčené, že EÚ sa nemá zameriavať na presadzovanie nových ideologických konceptov, ale na riešenie ekonomických otázok," myslí si Figeľ. V rámci EÚ podľa neho v poslednom období narastajú aj viaceré negatívne javy ako pokusy o centralizáciu a nadmernú reguláciu. "Viditeľné sú snahy predstaviteľov radikálnej rodovej ideológie ovplyvňovať orgány únie a prostredníctvom nich vnucovať členským štátom svoje ideologické koncepty," uviedol šéf KDH. Dodal, že hnutie zvlášť citlivo vníma návrhy a opatrenia, ktoré sú zamerané na oslabovanie prirodzenej rodiny a potláčanie kresťanských hodnôt. "Tieto snahy sú v rozpore s princípmi, na ktorých bolo zjednotenie Európy vytvárané a na ktorých nám záleží," tvrdí Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies