VIDEO: Trnavská reštaurácia bojuje s obmedzeniami a hygienou. Videá valcujú internet!

NETKY.SK • 26 November 2021, 09:50 • 2 min
VIDEO: Trnavská reštaurácia bojuje s obmedzeniami a hygienou. Videá valcujú internet!

BRATISLAVA - Majiteľ reštaurácie sa rázne postavil proti vládnym opatreniam, ktoré súvisia s pandémiou koronavírusu. Nezastavila ho ani vysoká pokuta.

slovakia

left justify in out

Pandemická situácia na Slovensku sa zhoršuje. Vláda preto prijala prísne opatrenia a zaviedla plošný lockdown, ktorého cieľom je spomaliť šírenie koronavírusu a znížiť tlak na vyčerpaných zdravotníkov a plné nemocnice. Na druhej strane stoja podnikatelia, ktorí museli zatvoriť svoje prevádzky a prichádzajú tak o zisk. V predvianočnom období pritom vždy očakávajú najlepšie tržby z celého roka. 

 

K téme: Pozrite si pravidlá schválené počas lockdownu. Platiť bude od dnešnej polnoci!

 

Jedným z najviac dotknutých sektorov je gastro. Niektorí majitelia poslúchli nariadenie vlády, zatvorili a budú čakať na kompenzáciu. Sú však aj takí, ktorí sa obmedzeniam len tak nepoddajú. Patrí medzi nich aj majiteľ trnavskej reštaurácie Hollywood Burger, ktorý sa so svojím tímom rozhodol pokračovať v podnikaní aj napriek častým návštevám hygieny v sprievode policajtov. Svoj boj zachytáva na videách, ktoré ovládli sociálne siete. V jednom z nich zvýšeným hlasom hygieničkám do tváre povedal, čo si myslí o legislatíve, ktorá im umožnila vyhnať zákazníkov z reštaturácie. 

 

 

Úrady navštívili reštauráciu aj po druhý raz, pričom opäť v sprievode polície namietali, že tam predávajú jedlo. Majiteľ vo videu ukázal, že prevádzka je zatvorená a jedlo čaká na roznášku, ktorú pre nich zabezpečuje iná firma. O tomto postupe sa podľa jeho slov rozprával aj s právnikom, ktorý to odobril. 

 

 

V ďalšom videu sa zamestnanci hygieny rozprávajú s majiteľom pred jeho dodávkou, v ktorej pripravoval jedlo. Ozrejmil, že úrady síce mohli prijať podnet o tom, že vykonáva ambulantný predaj, no nie je to pravda. Ako tvrdí, auto je jeho súkromný majetok a bez súdneho príkazu ich nepustí dovnútra. Parkovanie si riadne zaplatil a dvere má otvorené preto, lebo vetrá. Po výzve, aby odpojil elektrickú prípojku vedúcu do auta, reagoval, že aj tak má solárne panely. 

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Katolícki biskupi kritizujú lockdown. Čo navrhujú?

 

 

Ku kauze zverejnili video aj na Facebooku Polície SR. Muži zákona sprevádzali hygieničky do reštaurácie, ktorá však mala v čase ich príchodu prestávku. Polícia tiež informovala, že majiteľ dostal pokutu vo výške 5 000 eur za nerešpektovanie nariadenia o okamžitom uzatvorení prevádzky. Keďže odmietol zaplatiť na mieste, jeho konanie oznámili príslušnému RÚVZ. V správnom konaní mu môžu dať pokutu až 20 000 eur

 

 

Prečítajte si tiež: Kto nakazil Miloša Zemana koronavírusom?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies