Kažimír o Ukrajine pre americkú CNBC: Je to najväčšie riziko!

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 16:02 • 2 min
Kažimír o Ukrajine pre americkú CNBC: Je to najväčšie riziko!

BRATISLAVA – Slovenský minister financií Peter Kažimír porozprával naživo z Bratislavy pre americkú televíziu CNBC, aký dopad bude mať konflikt na Ukrajine na našu ekonomiku.

slovakia

left justify in out

„Je to momentálne najväčšie riziko, ktoré práve cítime, pretože sa jedná o geopolitické riziko,“ odpovedal minister financií na otázku moderátorky a dodal: „Tento konflikt sa odohráva za našimi hranicami a pre nás ako krajinu, ktorá je závislá od Ruska, konkrétne od jej zásob ropy a plynu, je to veľké riziko.“

 

Moderátorka sa Kažimíra opýtala aj na reverzný tok plynu a na to, či sa Slovensko necíti byť v konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou niekde uprostred. „Aj z historického hľadiska sme vždy boli medzi, takže je to náš osud. Musíme teraz rokovať aj z Gazpromom a je pre nás dôležité pripraviť zásoby plynu na zimu,“ dodal Kažimír.

 

 

 

 

Minister Kažimír prekvapil v rozhovore dobrou angličtinou, hlavne prízvukom. Určite nám nespravil hanbu ako napríklad Ľubomír Jahnátek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies