Kaun získal titul v NBA a končí: Má iba 31 rokov

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 10:35 • 2 min
Kaun získal titul v NBA a končí: Má iba 31 rokov

DENVER - Saša Kaun sa už vo veku 31 rokov zo zdravotných dôvodov rozhodol ukončiť svoju basketbalovú kariéru, referuje web kusports.com s odvolaním sa na Journal-World.

slovakia

left justify in out

Lúči sa na vrchole, keďže ako hráč Clevelandu získal titul v NBA na konci uplynulej sezóny, hoci do diania v play-off nezasiahol ani v jednom zápase. Ruský pivot nastúpil v základnej časti minulého ročníka na 25 duelov v drese Cavaliers, v priemere iba na 3,8 minúty. Väčšinu času pôsobil v tíme Canton Charge vo farmárskej D-League. Rodák z Tomska si spravil dobré meno v CSKA Moskva, s ktorým sa stal päťkrát ruským šampiónom a rovnako päťkrát ovládol nadnárodnú VTB ligu. S reprezentáciou získal bronzovú medailu na OH v Londýne 2012. Dlhodobo ho však limitovali problémy s pravým členkom. "Z roka na rok sa to zhoršovalo. Pri intenzite hry v NBA po siedmich sezónach v CSKA som si uvedomil, že to takto ďalej nepôjde. Nemienim ďalej hrať a nebyť šťastný. A ak by som nehrával, tiež by som nebol šťastný. Myslím si, že nastal správny čas skončiť," skonštatoval Saša Kaun, ktorý s rodinou žije v americkom Colorade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies