Kardinál Schönborn je za výrazné posilnenie rozvojovej pomoci

NETKY.SK • 26 September 2015, 16:49 • 2 min
Kardinál Schönborn je za výrazné posilnenie rozvojovej pomoci

VIEDEŇ - Za výrazné posilnenie rozvojovej pomoci sa v súvislosti s masami migrantov smerujúcimi na starý kontinent vyslovil dnes vo vysielaní verejnoprávnej rakúskej televízie ORF arcibiskup viedenský, kardinál Christoph Schönborn.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov bolo jej výrazné zníženie zo strany Rakúska i väčšiny ďalších štátov Európskej únie v uplynulých rokoch "určite chybou".

 

Vplyvný cirkevný činiteľ privítal závery nedávneho summitu únie o zvýšení pomoci utečencom v lokalitách mimo EÚ, ale pripomenul, že by viac rozvojovej pomoci malo smerovať aj tam, kde vznikajú vlny utečencov, aby sa tak umožnilo ľuďom zostať v ich prirodzenom prostredí. Núdza na Blízkom a Strednom východe, ako aj v Afrike je totiž tak veľká, že takmer nevyhnutne povedie k príchodu ľudí vo veľkom počte do Európy, vyplynulo z kardinálových slov.

 

Christoph Schönborn nemá za zlé politikom, že v tejto súvislosti často pôsobili trochu bezradne, pretože okrem iných aj cirkev daná realita prekvapila a zaskočila.

 

Strach mnohých ľudí z neznámeho osobne chápe a domnieva sa, že proti nemu nepomôže upokojovanie, ale akceptovanie danej reality a jej vnímanie.

 

Rakúsky kardinál sa nestotožňuje s názorom, že rastúci počet moslimov v Európe, ktorý je faktom, ohrozuje kresťanstvo. Práve v období utečeneckej krízy možno registrovať, že civilná spoločnosť prevzala v snahe pomáhať odkázaným na pomoc mnohé zo zásadných kresťanských postojov. Kým tieto jestvujú, dovtedy to s kresťanstvom v Európe nevyzerá zle, dodal Christoph Schönborn.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies