Kandidátku liberálov do eurovolieb povedie Eugen Jurzyca

NETKY.SK • 24 November 2018, 11:21 • 2 min
Kandidátku liberálov do eurovolieb povedie Eugen Jurzyca

BRATISLAVA – Lídrom kandidátky SaS do budúcoročných eurovolieb bude poslanec NR SR Eugen Jurzyca. Ten do SaS prešiel v minulom volebnom období z SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

„Eugen je naša ekonomická hlava,“ povedal Sulík s tým, že pri krachu SDKÚ-DS mu trvalo presviedčanie Jurzycu takmer rok a pol. „SaS musí mať v Bruseli zdatného ekonóma,“ konštatoval.

Dvojkou na kandidátke sa stal ďalší poslanec slovenského parlamentu Alojz Baránik, ktorý je zakladajúcim členom SaS. „Slovensko musí mať v EP zdatného právnika. Momentálne zo slovenských europoslancov nie je nikto právnik,“ povedal Sulík.

Z tretieho miesta bude kandidovať podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová. Kandidátov na kandidačnú listinu schválila Republiková rada. „Je to silné meno, so silným politickým výtlakom,“ povedal.

Sulík verí, že všetci traja sa dostanú na budúci rok do Európskeho parlamentu. Podľa neho však minimum, čo musí SaS dosiahnuť, sú dva mandáty. „Keď zabojujeme, mohli by byť aj tri,“ povedal Sulík s tým, že tri mandáty by boli veľký úspech.

Liberáli schválili aj ďalších jedenásť kandidátov. Ich mená však zatiaľ strana nezverejnila.

SaS pripravila 27 návrhov, ako by sa Európska únia zreformovať, pretože členstvo v Únii je pre Slovensko kľúčový záujem. Opatrenia SaS zhrnula do Manifestu slovenského eurorealizmu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies