Kaliňák: Podnikanie cez daňové raje upraví nový protischránkový zákon

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 13:42 • 2 min
Kaliňák: Podnikanie cez daňové raje upraví nový protischránkový zákon

BRATISLAVA - Legislatívna úprava podnikania cez daňové raje je otázka hlavne finančného charakteru. Uviedol to dnes minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že v programovom vyhlásení vznikajúcej vlády sa objaví záväzok prijatia nového protischránkového zákona.

slovakia

left justify in out

"Nám má prekážať, ak nejaké zdroje idú do priestorov, ktoré nie sú kontrolovateľné. V tomto prípade, ak som dobre porozumel, nemá ísť o nejaké zákazy, ale skôr má byť jasné, kto je v skutočnosti dodávateľom štátu. Bude pripravený zákon, ktorý tieto veci bude upravovať," avizoval Kaliňák.

 

Táto legislatíva však nebude v gescii ministerstva vnútra, keďže ide o vec hlavne ekonomicko-finančnú. "Tie veci bude treba upraviť určite aj v spolupráci s ďalšími európskymi krajinami," dodal minister.

 

Reagoval tak na aktuálnu kauzu Panamských dokumentov (Panama Papers). V rámci nej uniklo do médií 11,5 milióna dokumentov, ktoré zaznamenávajú celý proces založenia firmy v daňových rajoch, od internej e-mailovej komunikácie medzi jednotlivými pobočkami Mossack Fonseca a ich klientmi až po posielanie splátok za uskutočnené transakcie. Na dokumentoch pracovalo viac ako 300 žurnalistov zo 78 krajín pod záštitou Medzinárodného konzorcia pre investigatívnych novinárov (ICIJ). V slovenskej časti zoznamu sa nachádza 115 zákazníkov zo Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies