Kaliňák k ZOH: Rusko nie je rozvojová krajina, dokáže sa postarať o bezpečnosť

NETKY.SK • 23 Január 2014, 13:51 • 2 min
Kaliňák k ZOH: Rusko nie je rozvojová krajina, dokáže sa postarať o bezpečnosť

BRATISLAVA - Rusko nie je rozvojová krajina, ktorá by sa nedokázala postarať o svoju bezpečnosť, a je na tom postavený aj jeho kredit. Po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť to vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Reagoval tak na e-mail upozorňujúci na hrozbu teroristických útokov v Soči, ktorý dostal aj Slovenský olympijský výbor (SOV).

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že by to ruské bezpečnostné zložky podcenili. Som presvedčený, že na to nasadzujú všetky sily a prostriedky, ktoré na to majú k dispozícii," poznamenal Kaliňák. Slovensko však uvedený e-mail neignoruje. "Na tejto veci pracujú všetky bezpečnostné zložky, pripravujeme určité opatrenia. Je to ale na území cudzieho štátu, naša možnosť je obmedzená, ale v rámci tých, ktoré máme, sa snažíme urobiť maximum," uistil.

Kaliňák tvrdí, že riziková je každá olympiáda od tej v Mníchove v roku 1972 (bolo zavraždených 11 izraelských športovcov) a nemá to len súvis s blízkosťou rizikových území. "Región USA je veľmi vzdialený rizikovým územiam, napriek tomu sa tam odohralo niekoľko útokov. Geografickou vzdialenosťou to určite nie je," dodal.

SOV priznal, že v stredu dostal na svoju centrálnu e-mailovú adresu krátky list v angličtine, upozorňujúci na hrozbu teroristických útokov proti slovenskému olympijskému tímu v Soči. 

"Očividne ide o obežníkový e-mail, pretože podľa informácií z Medzinárodného olympijského výboru dostalo rovnaký e-mail viacero národných olympijských výborov, pričom sa v e-mailoch menilo len označenie štátnej príslušnosti," uviedol SOV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies