K Noci divadiel sa pripojí i Prievidza

NETKY.SK • 12 November 2023, 14:00 • 2 min
K Noci divadiel sa pripojí i Prievidza

PRIEVIDZA - Svoje priestory počas večerných a nočných hodín otvorí počas Noci divadiel i Dom kultúry v Prievidzi. Program podujatia ponúkne 18. novembra štyri divadelné hry ochotníkov z Prievidze a okolia i vystúpenie dvojice muzikantov. Informovala o tom referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.

slovakia

left justify in out

"Noc divadiel je už 14. ročníkom noci plnej predstavení, umelcov, výnimočných zážitkov pre všetkých priateľov umenia. Uskutoční sa už tradične tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne," pripomenula Pekárová.

Chýbať podľa nej nebude ani mesto Prievidza, kde sa podujatie uskutoční v dome kultúry. Divadlo "A" a Divadlo SHANTI, o. z,. sa už niekoľko rokov pripájajú k organizovaniu Noci divadiel vždy v stanovenom čase určenom Divadelným ústavom Bratislava.

"Večer otvoríme mrazivo-reálnym príbehom o hľadaní si vlastnej identity v spoločnosti, zapadnutí do kolektívu, násilí všade okolo nás, vyrovnávaní sa s problémami, boji s vnútornými démonmi, nekonečnej prázdnote a o rôznych uhloch pohľadu na slovo zodpovednosť v réžii Františka Kňazoviča DNA v podaní hercov Divadla 'A' a Divadla SHANTI," načrtla Pekárová.

Regionálne ochotnícke súbory Divadlo "A" a Divadlo SHANTI sa podľa nej predstavia aj o 19.00 h s úspešnou divadelnou inscenáciou Ženba od Nikolaja Vasilieviča Gogoľa v réžii Petra Palika, ktorá je venovaná 70. výročiu Divadla "A". "Pozvanie prijalo aj Divadlo z Dvora Prievidza, ktoré prichádza o 21.00 h s predstavením Jožko Púčik a jeho kariéra v réžii Alžbety Hammer. Večer uzavrieme rozprávkou pre dospelých Kominári nenosia len šťastie... s Divadlom NAtraKY o 23.15 h v réžii Michaely Pastierikovej," doplnila.

Medzi jednotlivými predstaveniami uvidia diváci hudobnú produkciu gitarovo-speváckeho dua Roman Mečiar a Marek Kotian. Večerom budú sprevádzať Lesana Krausková a Kňazovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz /TASR, Foto: codnes.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies