K budovaniu vedomostnej ekonomiky má SR pomôcť program Minerva 2.0

NETKY.SK • 18 August 2011, 11:54 • 2 min
K budovaniu vedomostnej ekonomiky má SR pomôcť program Minerva 2.0

K budovaniu vedomostnej ekonomiky má SR pomôcť program Minerva 2.0

slovakia

left justify in out

img

Vytvoriť moderné investičné prostredie a dostať sa do popredia európskych inovatívnych ekonomík má Slovensku dopomôcť stratégia Minerva 2.0, ktorú dnes schválila vláda. Jej súčasťou majú byť reformy a opatrenia, ktoré chce vláda spustiť už na budúci rok.
      Minerva 2.0 nadväzuje na obdobný predchádzajúci projekt z roku 2005. Jej opatrenia sa sústreďujú na tri hlavné oblasti - vzdelávanie, inovatívne podnikanie a vedu s výskumom. Pripravované reformy majú umožniť príchod priamych zahraničných investícií z high-tech odvetví a vytvoriť priestor pre domáce technologické firmy.
      Motívom pre vznik tejto stratégie je hlavne zaostávanie Slovenska vo vedomostnej ekonomike nielen za krajinami Európskej únie (EÚ), ale aj ostatnými krajinami V4, z ktorej SR ako jediná nemá ani jednu univerzitu v hlavných svetových rebríčkoch. Hovorí aj o reforme štruktúry vysokých škôl, pričom jedným z dôležitých bodov stratégie bude budovanie univerzitných vedeckých parkov.
      Do konca roka by sa mala stihnúť príprava jednoduchších opatrení tak, aby mohli začať nabiehať od začiatku budúceho roka. Na budúci rok by sa kvôli komplexnejším opatreniam mali začať postupne meniť aj niektoré zákony.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies