Juncker: Talianske predsedníctvo v EÚ bolo úspešné

NETKY.SK • 13 Január 2015, 13:20 • 2 min
Juncker: Talianske predsedníctvo v EÚ bolo úspešné

BRUSEL - Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v utorok pochválil polročné predsedníctvo Talianska v Európskej únii, ktoré sa skončilo v decembri 2014, pretože ho sprevádzali "inšpirujúce elementy".

slovakia

left justify in out

Juncker zdôraznil, že Taliansko počas polročného predsedania v únii "vykonalo dobrú prácu". Podľa predsedu EK Taliansko bolo zásadné pri schvaľovaní jeho 300-miliardového investičného plánu a únia by sa bez aktivít Ríma pri schvaľovaní dohody o rozpočte EÚ na roky 2014 a 2015 nachádzala v strede rozpočtovej krízy. "Za mnohé elementy inšpirujúce činnosť komisie treba poďakovať entuziazmu talianskeho predsedníctva," povedal Juncker. "Viva Italia."

Taliansko odovzdalo 1. januára 2015 predsedníctvo v EÚ Lotyšsku, ktoré ho 1. júla posunie Luxembursku. A od po Luxembursku nasledujúceho Holandska prevezme v druhej polovici roku 2016 "žezlo" v únii Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies