Juh Španielska zasiahlo zemetrasenie, školy preventívne evakuovali

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 18:47 • 2 min
Juh Španielska zasiahlo zemetrasenie, školy preventívne evakuovali

MADRID - Oblasť okolo mesta Lorca na juhu Španielska zasiahlo dnes mierne zemetrasenie s magnitúdou 3,7, ktoré rozochvelo budovy a vyvolalo evakuáciu tamojších škôl.

slovakia

left justify in out

Neboli však zaznamenané nijaké zranenia alebo škody na majetku, informovala agentúra AP s odvolaním sa na španielskych predstaviteľov.


Najnovšie zemetrasenie hlásili z oblasti Lorcy necelých päť rokov po tom, ako toto mesto zasiahli najničivejšie otrasy v Španielsku za posledné polstoročie. Španielsky Národný zemepisný ústav informoval, že k pohybom zemskej kôry došlo dnes krátko pred poludním a epicentrum sa nachádzalo v katastri obce Aledo, ležiacej približne desať kilometrov severovýchodne od Lorcy.


Zemetrasenie z 11. mája 2011 s magnitúdou 5,1 zanechalo po sebe v Lorce deväť mŕtvych a takmer 300 zranených, ako aj materiálne škody vo výške niekoľkých miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies