Jourová vyzýva Facebook, aby objasnil, ako sa Európanov dotkol jeho škandál

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 12:30 • 2 min
Jourová vyzýva Facebook, aby objasnil, ako sa Európanov dotkol jeho škandál

BERLÍN - Eurokomisárka pre spravodlivosť, spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věra Jourová vyzýva Facebook, aby objasnil, ako sa Európanov dotkol škandál so zneužitím osobných údajov jeho užívateľov.

slovakia

left justify in out

Informoval nemecký nedeľník Bild am Sonntag. Podľa novín Jourová sa v pondelok chystá poslať písomnú žiadosť prevádzkovej riaditeľke sociálnej siete Facebook Sheryl Sandbergovej.

 

Dôvodom je zaobchádzanie s osobnými údajmi užívateľov sociálnej siete. Minulý týždeň sa totiž v médiách objavila správa, že firma Cambridge Analytica získala prístup k údajom viac než 50 miliónov užívateľov Facebooku a bez ich súhlasu ich využívala počas predvolebnej kampane prezidenta Donalda Trumpa v roku 2016.

 

Jourová pre Bild am Sonntag označila toto zneužitie údajov z Facebooku za "úplne neprijateľné". Dodala, že škandál je budíčkom aj pre užívateľov, aby sa zamysleli nad tým, čo sa deje s ich údajmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies