Jean-Michel Jarre nahral s Edwardom Snowdenom skladbu Exit

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 15:36 • 2 min
Jean-Michel Jarre nahral s Edwardom Snowdenom skladbu Exit

BRATISLAVA - Francúzsky hudobník Jean-Michel Jarre nahral skladbu s bývalým zamestnancom CIA Edwardom Snowdenom, ktorý v roku 2013 informoval o tajnom sledovaní telefonickej a elektronickej komunikácie americkou bezpečnostnou agentúrou NSA či britskou organizáciou Government Communications Headquarters.

slovakia

left justify in out

Nahrávka s názvom Exit bude súčasťou druhej časti dvojalbumu Electronica, ktorú má 67-ročný priekopník elektronickej hudby ponúknuť na trhu v máji. Tridsaťdvaročný Snowden prispel na skladbu hovoreným slovom.


Jarre počin popísal ako "hektickú, posadnutú techno skladbu, ktorá sa snaží predstaviť myšlienku šialeného pátrania po dátach na jednej strane a honbu CIA, NSA a FBI za týmto mladým mužom na druhej strane". Spoluprácu hudobníka a známeho whistleblowera umožnil britský denník The Guardian, ktorý Jarrovi poskytol kontakt na Snowdena po jednom z interview.


Prvá časť počinu Electronica s podnázvom The Time Machine vyšla vlani v októbri a obsahovala spolupráce s interpretmi ako M83, Vince Clarke, Moby, 3D z Massive Attack či Armin van Buuren. Druhá časť ponesie podtitul The Heart Of Noise. Na jednotlivých skladbách tohto počinu sa spolupodieľali napríklad aj Pet Shop Boys, Cyndi Lauper, Gary Numan, Jeff Mills alebo Peaches.


Jean-Michel André Jarre sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1972, keď debutoval albumom Deserted Palace. Preslávil sa však až o štyri roky neskôr treťou štúdiovkou Oxygene. Odvtedy vydal ďalších šestnásť štúdiových albumov. V roku 1997 sa po štvrtý raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo 3,5 milióna ľudí. Na jeho počesť tiež pomenovali asteroid 4422 Jarre. Hudobník sa 9. novembra predstaví v bratislavskej Slovnaft Aréne.


Edward Snowden v súčasnosti žije na neznámej adrese v Rusku. V USA ho hľadajú pre krádež vládneho majetku, neautorizovanú komunikáciu o informáciách týkajúcich sa národnej bezpečnosti a úmyselnú komunikáciu utajovaných správ informačnej služby nepovoleným osobám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies