Je toto vôbec možné? Djokovič vlastní 80 percent firmy, ktorá vyvíja liečbu ochorenia COVID-19

NETKY.SK • 20 Január 2022, 05:02 • 2 min
Je toto vôbec možné? Djokovič vlastní 80 percent firmy, ktorá vyvíja liečbu ochorenia COVID-19

Po dráme, k akej došlo s Novakom Djokovičom, by zrejme nikomu nenapadlo, že je väčšinový vlastník firmy, ktorá vyvíja liečbu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

V dánskej spoločnosti QuantBioRes má 80-percentný podiel. V stredu to potvrdil britským médiám výkonný riaditeľ Ivan Lončarevič s tým, že Djokovič investoval do firmy už v lete 2020.

 

img

 

Spoločnosť pracuje na výrobe peptidu, ktorý má zabrániť koronavírusu infikovať ľudskú bunku. V lete plánuje vo Veľkej Británii spustiť klinické testy. Djokovič nemôže obhajovať titul na prebiehajúcom grandslamovom turnaji Australian Open, pretože sa nechce nechať očkovať a austrálsky minister pre imigráciu mu odobral víza. Správu zverejnil portál Eurosport.

 

img

 

Djokovičovi dokonca hrozí, že sa nebude môcť predstaviť ani na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone. Deportovali ho z Melbourne, kde tamojší federálny súd znemožnil jeho obhajobu titulu na Australian Open. Okrem toho francúzska vláda plánuje zabrániť súťaženiu na svojom území nezaočkovaným športovcom, čo by v prípade Djokoviča znamenalo, že by nemohol štartovať na Roland Garros.

 

Prečítajte si: Djokovič si poriadne zavaril! Hrozí mu neúčasť vo Wimbledone



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies