Je to definitívne! Skutok sa v prípade futbalistu Vladka Weissa nestal

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 14:37 • 2 min
Je to definitívne! Skutok sa v prípade futbalistu Vladka Weissa nestal

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra Slovenskej republiky po preskúmaní vyšetrovacieho spisu s končenou platnosťou potvrdila, že futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší vozidlo jednoznačne nešoféroval.

slovakia

left justify in out

"To sme aj od počiatku tvrdili, a je to skutočnosť zdokumentovaná početnými dôkazmi založenými vo vyšetrovacom spise. Veríme, že rozhodnutie Generálnej prokuratúry ukončí mediálne špekulácie a sústavné poškodzovanie mena nášho klienta zverejňovaním neoverených informácií a dohadov o možnom priebehu celej udalosti," uvádza sa v stanovisku Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa.

 

GP SR sa stotožňuje s názorom Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorá hráča oslobodila spod obvinenia v apríli.

V utorok 16. mája uviedol námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

 

Nadriadení prokurátori po preskúmaní vyšetrovacieho spisu a dozorového materiálu zhodne konštatovali zákonnosť meritórneho rozhodnutia. Uvádza sa to v stanovisku GP SR. Tá mala od prvej polovice apríla k dispozícii vyšetrovací spis.

 

"Vo vzťahu k Dávidovi B., ako vodičovi motorového vozidla policajti nevykonali po zastavení vozidla žiadne úkony služobnej činnosti, ani úkony trestného konania a to napriek tomu, že mali od začatia výkonu služobnej činnosti vedomosť od obvineného Vladimíra Weissa o tom, že nebol vodičom vozidla," uvádza sa mimo iného v stanovisku GP SR.

 

Weissa mladšieho už právoplatne od 7. apríla Okresnou prokuratúrou Bratislava I oslobodili od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu.

 

Polícia zastavila Vladimíra Weissa v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozeralo, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu.

 

Následne polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Juraja Kuráňa sa obvinenie zakladalo len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplývalo, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozorovala Okresná prokuratúra Bratislava I. Tá riešila aj prípadné podanie obžaloby na súd.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies