Jarjabek: O poste ministra kultúry som vôbec nerozmýšlal

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 13:02 • 2 min
Jarjabek: O poste ministra kultúry som vôbec nerozmýšlal

BRATISLAVA - Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD) do tejto chvíle nerozmýšľal nad tým, že by mal záujem stať sa ministrom kultúry po odstupujúcom Marekovi Maďaričovi (Smer-SD) a nerozmýšľa nad tým ani ďalej. Povedal to vo štvrtok s tým, že do výberu nového ministra sa na pôde Smeru-SD nebude aktívne zapájať, keďže to sa rieši na užšom vedení.

slovakia

left justify in out

"Moja parketa je v parlamente a ja mám túto robotu rád. Pred prácou ministra mám neuveriteľný rešpekt. Túto prácu nepoznám. Ja som mal byť ministrom kultúry pred niekoľkými rokmi, mal som okolo seba tím a dnes je situácia úplne iná. Prácu v parlamente mám overenú a viem, že ju viem robiť. Prečo ničiť niečo, čo funguje?" pýtal sa.

 

Na margo Maďariča Jarjabek uviedol, že to bol určite jeden z najlepších ministrov kultúry v ére samostatnej SR. "Za jeho pôsobenia nebola zničená žiadna kultúrna inštitúcia, v mediálnej oblasti sa z hľadiska legislatívy spravilo nesmierne veľa," odkázal.

 

Jarjabek uznáva, že Maďaričovo rozhodnutie abdikovať ho prekvapilo. "Lebo si myslím, že robil ministra kultúry rád. Má k tomu vzťah. Možno aj to rozhodlo, že chce byť v kultúre viac činný ako autor," dodal.

 

Maďarič v stredu oznámil, že podáva demisiu. Ako dôvod uviedol vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. "Neviem si po vražde novinára predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu," uviedol Maďarič.

 

Zdôraznil, že je to jeho osobné rozhodnutie vyplývajúce aj z toho, že k médiám a novinárom má práve najbližšie ministerstvo kultúry. Zároveň oznámil, že ostáva radovým členom Smeru-SD.

 

Polícia v nedeľu našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies