Japonsko postihli prudké snehové búrky

NETKY.SK • 17 December 2014, 15:58 • 2 min
Japonsko postihli prudké snehové búrky

TOKIO - Japonsko dnes zasiahli prudké snehové búrky, ktoré postihli najmä severné časti ostrova Honšu a ostrov Hokkaido. Poveternostné výkyvy si vyžiadali mnohé dopravné obmedzenia a výpadky prúdu. Železnice i letiská zrušili stovky spojov, informoval denník The Japan Times, citujúc agentúru Kjódó.

slovakia

left justify in out

V dôsledku turbulencií utrpelo zranenia 12 pasažierov letu spoločnosti American Airlines, smerujúceho z juhokórejského Soulu do amerického Dallasu. Lietadlo muselo núdzovo pristáť na tokijskom letisku Narita. Obyvateľov z rizikových oblastí, kde hrozili lavíny, úrady evakuovali, a mnoho škôl zostalo zavretých.
     

Meteorológovia oznámili, že nepriaznivé počasie bude pokračovať do štvrtka, a to predovšetkým na Hokkaide a iných častiach severného Japonska. Varovali pred hustým snežením, ako aj vysokými vlnami v pobrežných oblastiach Japonského mora a iných častiach krajiny. Zrušenie letov postihlo približne 17.000 pasažierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies