Ján Riapoš zostal predsedom SPV

NETKY.SK • 12 Október 2013, 15:34 • 2 min
Ján Riapoš zostal predsedom SPV

BRATISLAVA - SPV má za sebou najúspešnejšie štvorročné obdobie v histórii.

slovakia

left justify in out

Ján Riapoš bude predsedom Slovenského paralympijského výboru (SPV) aj v ďalších štyroch rokoch. Rozhodli o tom delegáti volebného valného zhromaždenia SPV v Bratislave. Riapoš bol jediným kandidátom na predsednícku stoličku. „Slovenský paralympijský výbor má za sebou najúspešnejšie štvorročné obdobie v histórii. Na posledných dvoch paralympijských hrách vo Vancouveri 2010 a Londýne 2012 sme získali osem zlatých medailí, nádejne vyzerajú aj prípravy do Soči 2014. V zahraničí nás vnímajú ako silný subjekt, rezonujú naše výsledky. Našich športovcov vnímam aj ako skvelých ambasádorov krajiny,“ povedal Ján Riapoš.
Na valnom zhromaždení SPV zvolili delegáti aj nové orgány, výkonný výbor, kontrolnú komisiu. Zmenili aj stanovy, podľa ktorých už majú možnosť stať sa členmi SPV národné športové federácie. „Spolupráca s týmito zväzmi sa už začala a bude teraz ešte intenzívnejšie pokračovať. Máme s nimi zmluvy o spolupráci, teraz už môžu byť aj členmi SPV,“ informoval generálny sekretár SPV Samuel Roško. 
Na valnom zhromaždení SPV sa hovorilo aj o prípravách na zimné olympijské hry v Soči, na ktorých by v marci 2014 mala zastupovať takmer 50-členná výprava. V tejto chvíli má SPV potvrdených 24 miesteniek pre svojich športovcov. Slováci by mali obsadiť súťaže v zjazdovom lyžovaní, curlingu a snoubordingu, momentálne sa rozhoduje o účasti v behu na lyžiach. Slovensko neobsadí len sledge hokej. „Šport je nevyspytateľný, už len účasť tak veľkej výpravy je pre túto malú krajinu úspechom, keďže už aj v kvalifikácii konkurujeme elitným štátom - Rakúsku, Švajčiarsku, USA,“ tvrdí Ján Riapoš. 
Program valného zhromaždenia SPV pokračuje v sobotu večer slávnostnou časťou. Slovenský paralympizmus si pripomína 20. výročie. SPV síce vznikol v januári 1995, ale už v septembri 1993 oficiálne prijali Slovensko do štruktúr Medzinárodného paralympijského výboru. Počas slávnostného večera prvýkrát ocenia šesť osobností vyznamenaním Slovenský Agitos, ktorý je obdobou olympijských kruhov. Zároveň vyhlásia aj paralympionikov dvadsaťročia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies