James Dean sa 64 rokov po smrti objaví v novom filme

NETKY.SK • 14 November 2019, 10:54 • 2 min
James Dean sa 64 rokov po smrti objaví v novom filme

HOLLYWOOD – Legendárny herec James Dean, ktorý v roku 1955 tragicky zomrel pri autonehode, sa objaví v novom filme. Umožní to digitálna technológia CGI.

slovakia

left justify in out

Hviezda amerických filmov "Rebel bez príčiny", "Na východ od raja" či "Obor" sa objaví v ďalšom pripravovanom filme. Napriek tomu, že herec tragicky zahynul pri autonehode pred 64 rokmi, nová digitálna technológia ho privedie späť na filmové plátna.

 

Tvorcovia filmu "Finding Jack" tento mesiac oznámili, že vo filme plánujú použiť počítačom generované obrazy Jamesa Deana. Všetky potrebné podklady budú čerpať zo starých filmov a fotografií Deana, jeho hlas však napodobňovať nebudú, nahovorí ho iný herec.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

88 years-ago a legend was born #rebelrouser

Príspevok, ktorý zdieľa James Dean (@jamesdean),

 

Kritika

Myšlienka „oživenia“ Deana sa nevyhla ani kritike. Známy herec Chris Evans („Kapitán Amerika“) sa vyjadril, že ide o zneuctenie jeho pamiatky. „Možno by nám mohol počítač nakresliť nový obraz od Picassa. Alebo napísať pár nových piesní od Johna Lennona,“ napísal Evans na Twitter.

 

img

 

Práva na použitie Deanovej tváre

Producent filmu „Finding Jack“ si zakúpil práva na použitie Deanovej tváre od spoločnosti CMG, ktorá dlhé roky reprezentuje Deanovu rodinu, ale aj rodiny ďalších zosnulých hercov či osobností. Podľa spoločnosti je James Dean stále populárny, na Instagrame má viac ako 185 000 sledovateľov a jeho pozostalá rodina nemala problém s predajnom práv.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Thalian Ball (1955)

Príspevok, ktorý zdieľa James Dean (@jamesdean),

 

"James Dean bol známy ako hollywoodsky rebel...Sám Dean povedal, že „ak človek dokáže preklenúť priepasť medzi životom a smrťou, ak môže žiť po smrti, možno bol skvelým človekom," povedal Roesler, výkonný riaditeľ spoločnosti CMG. "To, čo sa v 50. rokoch považovalo za rebelstvo, je veľmi odlišné od toho, čo považujeme dnes za rebelstvo, no sme presvedčení, že (Dean) podporí tento moderný akt vzbury."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies