Jack Warner strávil noc vo väzení, musí odovzdať pas

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 10:00 • 2 min
Jack Warner strávil noc vo väzení, musí odovzdať pas

PORT OF SPAIN - Korupčná aféra medzi funkcionármi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dobehla aj bývalého viceprezidenta Jacka Warnera.

slovakia

left justify in out

V stredu na neho na žiadosť Spojených štátov vydali v Trinidade a Tobagu zatykač, vzali ho na noc do väzby. Sudca mu prečítal osem obvinení a stanovil kauciu vo výške 2,5 milióna trinidadských dolárov (354 500 eur). Aby sa dostal na slobodu, musí odovzdať cestovný pas a dvakrát týždenne sa hlásiť na polícii. Warner sa na rozdiel od štyroch "komplicov", medzi ktorými sú aj jeho synovia Daryan a Daryll, nepriznal k činom, z ktorých ho obviňujú.


Prípad rozsiahlych podvodov vo futbalových štruktúrach vyšetruje prokuratúra v New Yorku, USA majú podľa trinidadských úradov dva mesiace na podanie oficiálnej žiadosti o vydanie Warnera na trestné stíhanie. Generálny prokurátor Trinidadu a Tobaga Garvin Nicholas prezradil, že jeho úrad spolupracuje s americkým ministerstvom spravodlivosti už dva roky na prípade okolo Warnera.


Jack Warner bol v roku 2011 po prevalení úplatkárskej aféry s Mohammedom bin Hammamom nútený opustiť futbalové kruhy. Vo vlasti však pokračoval v kariére politika a je poslancom opozičnej Nezávislej liberálnej strany. V minulosti bol ministrom národnej bezpečnosti. "Chcem vám povedať, že čokoľvek zlé sa proti mne chystá, nebude sláviť úspech," odkázal 72-ročný podnikateľ prostredníctvom sociálnej siete. "V tejto veci ma ani nevypočúvali. Opakujem, som úplne čistý. Navyše, už nepracujem vo svetovom futbale. Ak ma úrady chcú, vedia, kde ma nájdu. V noci spávam pokojne," dodal.


Podľa amerických vyšetrovateľov Warner zneužíval na obohacovanie funkciu prezidenta Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF). Na podvodoch a praní špinavých peňazí sa zúčastňovalo ďalších 13 osôb. Sedem z nich zadržali v stredu vo švajčiarskom Zürichu, kam pricestovali na kongres FIFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies