Iránsky prezident Rúhání prvýkrát od volieb kritizoval Ahmadínežáda

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 10:57 • 2 min
Iránsky prezident Rúhání prvýkrát od volieb kritizoval Ahmadínežáda

TEHERÁN - Novozvolený iránsky prezident Hasan Rúhání po prvý raz od volieb kritizoval odchádzajúcu hlavu štátu Mahmúda Ahmadínežáda. Vraj zle hospodáril so štátnymi zdrojmi. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hasan Rúhání povedal, že jeho analýza hospodárstva sa značne líši od tej súčasnej, vládnej. Ahmadínežád podľa neho zanechal množstvo nedokončenej práce. Napriek tomu, že hovoril o vytvorení státisícov pracovných miest, v rokoch 2006-2012 to bolo každoročne v priemere 14.000, konštatoval Rúhání. Agentúra AP pripomenula, že počas predvolebnej kampane Rúhání Ahmadínežáda pravidelne kritizoval.

Rúhání zvíťazil 14. júna v prvom kole prezidentských volieb so ziskom takmer 51 percent hlasov a funkciu prevezme začiatkom augusta. S jeho nástupom mnohí Iránci spájajú nádeje na zmiernenie napätia v domácej politike i vo vzťahoch islamskej republiky so zahraničím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies