Iránsky najvyšší vodca kritizoval film Americký ostreľovač

NETKY.SK • 17 Február 2015, 13:18 • 2 min
Iránsky najvyšší vodca kritizoval film Americký ostreľovač

TEHERÁN - Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí podrobil kritike film "Americký ostreľovač" - snímku o americkom vojakovi, ktorý sa zúčastnil bojov v Iraku. Chameneí vyhlásil, že film podnecuje násilie proti moslimom. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na iránsku tlač.

slovakia

left justify in out

Pripomienky iránskeho lídra, zverejnené vo vládnom denníku, prichádzajú po obnovenej kritike na adresu Západu v čase predlžujúcich sa rokovaní so svetovými mocnosťami o spornom jadrovom programe Teheránu.

 

Film - režírovaný Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe s americkým hercom Bradleym Cooperom - Chameneí podľa vlastných slov nevidel, o jeho obsahu je však informovaný.  

 

Snímka "Americký ostreľovač" približuje skutočný príbeh vojaka USA a člena námornej jednotky SEAL Chrisa Kyla, ktorý je so svojimi 160 smrteľnými zásahmi považovaný za najsmrtonosnejšieho ostreľovača v americkej armádnej histórii.

 

"Film 'Ostreľovač' vytvorený Hollywoodom podnecuje kresťanov a nemoslimskú mládež obťažovať a urážať moslimov tak, ako len môžu," cituje ajatolláhove slová denník IRAN Farsi.

 

Chameneí sa údajne zmienil aj o útokoch neonacistov na moslimov v Nemecku, pričom zdôraznil, že vyznavači islamu nie sú na Západe v bezpečí. 

 

"Vidíte, aký druh propagandy je vedený proti moslimom v Európe a USA," povedal údajne Chameneí. Podľa denníka zazneli vyjadrenia iránskeho vodcu počas stretnutia s predstaviteľmi miestnych náboženských menšín v národnom parlamente už pred troma týždňami. Noviny nevysvetlili, prečo komentár vodcu publikovali až teraz.

 

Snímku "Americký ostreľovač" uviedli do kín v decembri a s tržbou viac ako 300 miliónov dolárov sa stala v Severnej Amerike kasovým trhákom. Irán premietanie filmu zakázal. Je pritom známe, že ajatolláh Chameneí má v krajine posledné slovo vo všetkých štátnych záležitostiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies