Irackým Bagdadom opäť otriasol výbuch, zahynulo najmenej osem ľudí

NETKY.SK • 26 August 2014, 09:27 • 2 min
Irackým Bagdadom opäť otriasol výbuch, zahynulo najmenej osem ľudí

BAGDAD - Najmenej osem ľudí dnes zahynulo a ďalších minimálne 20 utrpelo zranenia pri výbuchu bomby umiestnenej v aute v prevažne šiitmi obývanej štvrti vo východnej časti irackej metropoly Bagdad. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dnešný bombový útok v takzvanom Novom Bagdade prišiel len deň po tom, čo irackou metropolou otriasla séria výbuchov, ktoré si vyžiadali životy najmenej 20 ľudí. Podľa miestnych policajných zdrojov je pravdepodobné, že počet obetí dnešného bombového útoku bude stúpať.
      

Irak od začiatku tohto roku zápasí s povstaním sunnitov, pričom radikáli z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) a ich sunnitskí spojenci sa zmocnili kontroly nad viacerými oblasťami na západe a severe krajiny. 
      

Kríza sa ešte viac vystupňovala v júni, keď na tomto území Iraku, ako aj na väčšine severnej a východnej Sýrie extrémisti z IS vyhlásili islamský štát - kalifát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies