VIDEO Iracký Rambo Abu Azrael postrachom teroristov z Islamského štátu

NETKY.SK • 2 September 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Iracký Rambo Abu Azrael postrachom teroristov z Islamského štátu

BAGDAD – Iracký bojovník Abu Azrael je medzi vojenskými silami bojujúcimi proti Islamskému štátu známy svojou hustou bradou, výzbrojou a najmä odhodlaním.

slovakia

left justify in out

Štyridsiatnik vlastným menom Ayyub Faleh al-Rubaie prezývaný aj ako iracký Rambo alebo Otec anjela smrti (z arabského Abu Azrael-pozn.) sa stal vo svojej krajine celebritou a symbolom boja proti teroristom z Islamského štátu. Proti IS bojuje ako člen šiítskych milícií podporovaných najmä Iránom, ale aj irackou vládou či USA.

 

Paradoxom je, že vojna proti IS nie je prvou, do ktorej sa zapojil. Bojoval už na strane Saddáma Husajna počas americkej invázie do Iraku a taktiež aj na strane prezidenta Asada počas vojny v Sýrii. Spojené štáty ho preto mali na zozname hľadaným teroristov, čo sa však teraz zmenilo a podporujú jeho milície v boji proti IS.

 



O jeho živote pred vojnou proti IS sa toho veľa nevie a kolujú rôzne historky, že bol príslušníkom špeciálnych jednotiek. Oveľa populárnejšie sú však tie, že bol lektorom na univerzite a okrem toho aj šampiónom v taekwonde a streľbe. Svoj boj s islamistami začal v júni 2014.

Medzi irackým ľudom má mnoho priaznivcov, ktorí ho uctievajú a sú preňho ochotní urobiť čokoľvek. Keď sa ukáže niekde v Bagdade, tak ho okamžite obkľúčia domáci a fotia sa s ním, keďže ho považujú za národného hrdinu. Jeho popularita je obrovská aj na sociálnych sieťach, kde má takmer pol milióna priaznivcov. Abu Azrael sa na nich chváli svojimi vojenskými úspechmi, veľmi rád pózuje so svojimi zbraňami, sekerou či mečmi, ktoré u nepriateľov budia rešpekt. Vyzerá to tak, že iracký bojovník je aj veľkým fanúšikom selfie fotiek, ktorých má neúrekom.


Iracký Rambo sa nijak netají, že voči teroristom z IS nemá žiadne zľutovanie, keď sa na internete pred pár dňami objavilo video, v ktorom zajatého teroristu z Islamského štátu spálil v ohni a potom ho mečom začal porcovať ako kebab. Má však aj zmysel pre humor, keď sa pomocou vysielačky od bojovníka IS vysmieval barbarom z Islamského štátu.

 

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre slabšie povahy

 



Aby teroristom nahnal strach, tak so sebou vždy nosí sekeru alebo meč. Podľa vlastných slov sa riadi Koránom, v ktorom je napísané, aby proti nepriateľom bojoval rovnakými spôsobmi, aké používajú oni. Azraelova jednotka mala nájsť niekoľko Iračanov, ktorých rozsekali teroristi z Islamského štátu, takže je prirpavený na hrôzostrašnú pomstu v rovnakom štýle.

 

Podľa vlastných slov je však obyčajným otcom štyroch dcér a jedného syna. "Svoje deti normálne vodím do školy a som mierumilovný človek. Teroristom z Islamského štátu však ukazujem svoju odvrátenú tvár," dodal Abu Azrael.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies