Inzeroval ponuku: Postrieľanie migrantov, navrhli ho obžalovať

NETKY.SK • 4 December 2015, 11:14 • 2 min
Inzeroval ponuku: Postrieľanie migrantov, navrhli ho obžalovať

BRATISLAVA/ŽILINA - Mladíka z Čadce, ktorý na internete ponúkal prácu - postrieľane migrantov za odmenu, navrhli obžalovať.

slovakia

left justify in out

Prípadom sa polícia zaoberala už od augusta. Devätnásťročný Dávid vtedy zverejnil inzerát na internetovom portáli. K textu pripojil aj fotografiu účelového zariadenia v Gabčikove, ktoré chcel dať "vyčistiť" , a fotku početnej skupiny osôb čiernej pleti plaviacej sa na nafukovacom člne, informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Zverejnil aj video, na ktorom je zachytený pri výrobe extrémistického materiálu, rastisticky sa vyjadroval na adresu migrantov a šíril ho na sociálnej sieti. Za podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, hanobenie národa, rasy a presvedčenia a výrobu a rozširovanie extrémistických materiálov mu hrozí trest na štyri až osem rokov. Stíhaný je na slobode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies