Investície do kúpaliska budú závisieť od výstavby akvaparku

NETKY.SK • 10 Jún 2012, 19:11 • 2 min
Investície do kúpaliska budú závisieť od výstavby akvaparku

Investície do kúpaliska budú závisieť od výstavby akvaparku - Slovensko Letná turistická sezóna na nitrianskom kúpalisku sa začne 16. júna tohto roka.

slovakia

left justify in out

img

Letná turistická sezóna na nitrianskom kúpalisku sa začne 16. júna tohto roka. Návštevníci budú mať k dispozícii plavecký 50-metrový bazén a zrekonštruovaný detský bazén. Podľa riaditeľa Športových a rekreačných zariadení mesta Nitra Miloša Dovičoviča bol v havarijnom stave, potrebné bolo vymeniť rozvody vody a plastové dosky nahradila bazénová fólia. S ďalšími výraznejšími investíciami do areálu kúpaliska mesto nepočíta. Podľa Dovičoviča by síce bolo vhodné rozšíriť areál, no táto investícia by zatiaľ nebola efektívna. „Kúpalisko je skutočne naplnené až preplnené len pár dní v špičkovej sezóne, takže sa to neoplatí.“ Rekonštrukciu by potrebovali aj šatne. „Vytýka nám ich aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva, no boli by to veľmi vysoké náklady,“ tvrdí Dovičovič. Mesto už dlhší čas plánuje výstavbu nového akvaparku, na ktorú hľadá investora. „Kým nie je táto výstavba doriešená, je potrebné naozaj uvážlivo investovať do terajšieho kúpaliska, aby to neboli vyhodené peniaze.“ Kúpalisku na Sihoti by podľa Dovičoviča pomohlo vybudovanie vlastného zdroja vody. „Využívame vodu z verejného vodovodu. Vybudovaním vlastného zdroja by sa veľmi znížili náklady na prevádzku.“ Vstupné na kúpalisko zostane v tomto roku nezmenené oproti minulému roku. Zľavy zostávajú v platnosti rovnako ako vlani, detský i veľký tobogan budú zdarma. Za poplatok budú fungovať aquazorbing a trampolína.
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies