Výstavba nájomného domu v Bánovciach nad Bebravou sa predražila

NETKY.SK • 16 Január 2023, 13:30 • 2 min
Výstavba nájomného domu v Bánovciach nad Bebravou sa predražila

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Výstavba mestského nájomného bytového domu na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou sa predražila. Navýšenie ceny o takmer 350.000 eur ovplyvnila inflácia i nárast cien stavebných materiálov.

slovakia

left justify in out

Dodatok k zmluve, ktorý radnica uzavrela s dodávateľom, ešte nie je účinný. Zmluvu na projektovú dokumentáciu a výstavbu nájomného domu s 22 bytmi na Svätoplukovej ulici uzatvorila radnica s dodávateľom stavby ešte v roku 2021. V zmysle štvrtého dodatku k zmluve o dielo má po novom zaplatiť 1.823.956 eur, vyplýva z oznámenia, ktoré samospráva uverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. "Vyššie náklady ovplyvnili skokový nárast cien stavebných materiálov, ktoré v porovnaní s rovnakým štvrťrokom 2021 vzrástli podľa údajov Štatistického úradu SR za prvý štvrťrok 2022 o 25,5 percenta, inflácia a iné makroekonomické a mikroekonomické skutočnosti objektívnej povahy," vysvetlila radnica. Bytový dom plánuje mesto financovať z dotácie od Ministerstva dopravy SR a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Navýšením úveru na obstaranie nájomných bytov od jeho poskytovateľa - ŠFRB podmienila radnica i nadobudnutie účinnosti štvrtého dodatku k zmluve o dielo. Dodávateľom stavby je HYDROS Bánovce, spol. s.r.o so sídlom v Bánovciach nad Bebravou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies